Domowe Marynowane Krewetki

Domowe Marynowane Krewetki
Domowe marynowane krewetki to danie główne, które serwuje 12. Jedna porcja tego dania zawiera około 13g białka, 8G tłuszczu i w sumie 152 kalorie. Za 2,06 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka soli, keczupu, curry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Przynosi ci smak domu. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne i pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 15 minut. Z łyżką wynik 29%, to danie nie jest tak wybitne. Spróbuj Marynowane Krewetki, Marynowane Krewetki, oraz Marynowane Krewetki dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
W dużym czajniku połącz wodę, 1 cebulę, czosnek, liść laurowy i 1 łyżeczkę soli; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(duża Tuba)(duża Tuba)
2
Dodaj krewetki; gotować na wolnym ogniu przez 5-7 minut lub do momentu, gdy krewetki zmienią kolor na różowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
3
Natychmiast odcedź; spłucz w zimnej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
4
Umieść w dużej szklanej lub plastikowej misce z pozostałą cebulą. W małej misce wymieszaj keczup, ocet, olej, szczypiorek, sos Worcestershire, pieprz, curry i pozostałą sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Do 16 Bułek Kanapkowych12 Do 16 Bułek Kanapkowych
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Płatki Crispix, RozdrobnionePłatki Crispix, Rozdrobnione
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiPokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
(duża Tuba)(duża Tuba)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Polej krewetki. Przykryj i schłódź przez 6 godzin lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
6
Odcedź przed podaniem.

Polecane wino: Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Grigio

Krewetki można łączyć z Sauvignon Blanc, Riesling i Pinot Grigio. Te chrupiące białe wina dobrze komponują się z krewetkami przygotowanymi na różne sposoby, grillowanymi, smażonymi lub w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Villa Maria Wairau Valley Reserve Sauvignon Blanc. Recenzentom podoba się to z oceną 4,8 na 5 gwiazdek i ceną około 30 dolarów za butelkę.
Villa Maria Wairau Valley Reserve Sauvignon Blanc
Villa Maria Wairau Valley Reserve Sauvignon Blanc
Klasyczna reprezentacja Sauvignon Blanc z Doliny Wairau w Marlborough, pełna aromatycznych owoców tropikalnych występujących w tym cieplejszym podregionie. Wino to wykazuje silne aromaty czarnej porzeczki, marakui i dojrzałego melona skalnego. Podniebienie ma kuszącą gamę dojrzałych owoców cytrusowych zmieszanych z ostrymi ziołami, takimi jak świeży rozmaryn, kończąc na subtelnej kwasowości.
TrudnośćNormalny
Gotowe W15 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Magazyn