Domowe kotleciki z kurczaka
Domowe kotlety z kurczaka mogą być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera około 39 g białka , 16 g tłuszczu i łącznie 381 kalorii . Za 1,59 USD za porcję ten przepis pokrywa 20% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut . Jeśli masz pod ręką olej rzepakowy, warzywa, mleko i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 50% . Ten wynik jest całkiem niezły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Potpies z kurczaka , Potpies z kurczaka i Potpies z kurczaka .
Instrukcje
W dużym rondlu podsmaż cebulę na oleju, aż będzie miękka. Mieszaj mąkę i przyprawę do drobiu, aż się wymieszają; stopniowo dodawać bulion i mleko. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje.
Dodaj kurczaka i warzywa.
Przenieś do natłuszczonej formy o średnicy 9 cali. głęboki talerz na ciasto. Na wierzch posypać ciastem. Przycinanie, uszczelnianie i żłobienie krawędzi.
W cieście wycinamy nacięcia.
Piec w temperaturze 450° przez 15-20 minut lub do momentu, aż skórka będzie złotobrązowa, a nadzienie będzie musujące.