Domowe Gravlax
Domowej roboty Gravlax może być tylko Skandynawski przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 95 kalorii, 12g białka, oraz 4G tłuszczu. Na 1,52 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz grubo zmielone ziarna pieprzu, sól, filet z łososia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 40%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Domowe Gravlax, Domowe Gravlax, oraz Domowe Gravlax.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj cukier, sól i pieprz.
Pocierać palcami po stronie ciała łososia, aby zlokalizować wszelkie kości; wyciągnąć je i wyrzucić. Łososia opłukać i osuszyć.
Leżeć, skórą w dół, w 8-lub 9-calowej patelni ciasto.
Posypać równomiernie mieszaniną cukru z solą i równomiernie polać koperkiem. Osłona patelni szczelna z folią.
Zagnieżdżcie kolejną patelnię o tej samej wielkości na rybach i ustawcie w niej ciężary od 2 do 3 funtów (takie jak nieotwarte puszki z jedzeniem). Schłodzić 2 dni; co 12 godzin, odsłaniać, podlewać łososia sokami, przepakowywać i wymieniać ciężarki.
Rozwiń łososia, Odrzuć koperek i zeskrobaj mieszaninę cukru i soli.
Łososia ułóż, skórkę do dołu, na desce; pokrój w cienkie ukośne plastry i uwolnij rybę ze skóry. Wyrzucić skórę.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay]()
Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay
Rok 2015 przyniósł najwcześniejszy rocznik dekady. Po dużych rocznikach 2013 i 2014 i ciągłej suszy, winorośle wydały ułamek owoców niż w poprzednich dwóch latach. Były one w dół około 30% ogólnej, ale wynik był wyjątkowa jakość i głębokie, mocne wina z wielką kwasowość. Cytrusy, anyż, sól fizjologiczna i energetyczna.