Domowa pizza Chicago Deep Dish

Domowa pizza Chicago Deep Dish
Domowa pizza Chicago Deep-Dish to śródziemnomorskie danie główne. Z tego przepisu składa się 12 porcji zawierających 423 kalorie , 19 g białka i 27 g tłuszczu każda. Za 1,26 USD za porcję ten przepis pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 20 minut . Udaj się do sklepu i kup paprykę, drożdże szybkorosnące, pomidory w puszkach i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 44% . Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Chicago Deep-Dish Pizza , Chicago Deep-Dish Pizza i Chicago Deep-Dish Pizza .

Instrukcje

1
W dużej misce wymieszaj 1-1/2 szklanki mąki, mąki kukurydzianej, drożdży, cukru i soli. W małym rondlu podgrzej wodę i olej do 120-13
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża BazyliaOpcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża Bazylia
24 Plasterki Pepperoni, Opcjonalnie24 Plasterki Pepperoni, Opcjonalnie
Pepperoni, OpcjonalniePepperoni, Opcjonalnie
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dodaj do suchych składników; ubijaj aż do zwilżenia. Dosyp wystarczającą ilość pozostałej mąki, aby powstało miękkie ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
3
Obróć na posypaną mąką powierzchnię; ugniatać, aż będzie gładkie i elastyczne, około 6-8 minut.
4
Umieścić w natłuszczonej misce, obracając raz, aby posmarować wierzch. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, około 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Na dużej patelni podsmaż grzyby na 2 łyżkach oleju, aż będą miękkie. W dużej misce wymieszaj pomidory, sos pomidorowy, koncentrat pomidorowy, czosnek i przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Obficie nasmaruj 13-calowy. x 9 cali formę do pieczenia lub naczynie z pozostałymi 2 łyżeczkami oleju. Uderz ciasto w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
PunchPunch
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
7
Rozwałkuj na 15-calowy placek. x 11 cali prostokąt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
8
Przełożyć na przygotowaną patelnię, dociskając do dna i do połowy wysokości boków formy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
9
Posyp 2 filiżankami sera mozzarella.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
10
Połowę sosu wyłóż na ser (pozostały sos zachowaj do innego użytku lub do maczania).
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
11
Ułóż warstwami kiełbasę, smażone grzyby i, według uznania, pepperoni; posyp resztą sera mozzarella i parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1/2 Funta Pieprzowego Sera Jack, Posiekanego1/2 Funta Pieprzowego Sera Jack, Posiekanego
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
12
Przykryj i piecz w temperaturze 450 stopni przez 35 minut. Odkryć; piec około 5 minut dłużej lub do lekkiego zrumienienia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
13
W razie potrzeby posyp bazylią.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka

Składniki

4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.bulk Italian sausage, cooked and crumbledbulk Italian sausage, cooked and crumbled2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.sos pomidorowy puszkasos pomidorowy puszka7941 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.can diced tomatoes, well drainedcan diced tomatoes, well drained401 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.filety z pstrąga jeziorowego (około każdego)filety z pstrąga jeziorowego (około każdego)0Batoniki toffi HeathGorąca woda (100°F)Gorąca woda (100°F)2501 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.mąka uniwersalnamąka uniwersalna1zostawićThinly sliced fresh basil optionalThinly sliced fresh basil optional1zostawićThinly sliced fresh basil optionalThinly sliced fresh basil optional2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.pokrojone świeże pieczarkipokrojone świeże pieczarki2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.pokrojone świeże pieczarkipokrojone świeże pieczarki2do 3 ząbków czosnku, mielonychdo 3 ząbków czosnku, mielonych721 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina4Batoniki toffi Heatholiwa z oliwek, podzielonaoliwa z oliwek, podzielona0Batoniki toffi Heathsuszone oreganosuszone oregano501 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.starty parmezanstarty parmezan3401 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.filiżanki rozdrobniony ser mozzarella, podzielonyfiliżanki rozdrobniony ser mozzarella, podzielony0Batoniki toffi Heath1 łopatka wieprzowa bez kości, z głębokim nacięciem tłuszczu (około 5 funtów)1 łopatka wieprzowa bez kości, z głębokim nacięciem tłuszczu (około 5 funtów)242 łyżki roztopionego masłapepperoni, optionalpepperoni, optional1Batoniki toffi Heathpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek2Batoniki toffi Heathsok z cytryny, opcjonalniesok z cytryny, opcjonalnie1701 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.puszka pasty pomidorowejpuszka pasty pomidorowej2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekońcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 4końcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 471 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.opakowanie drożdże szybko rosnąceopakowanie drożdże szybko rosnące

Polecane wino: Sangiovese, Shiraz, Wino Barbera

Deep Dish Pizza naprawdę dobrze komponuje się z winem Sangiovese, Shiraz i Barbera. Najlepsze wino do pizzy zależy od dodatków! Pizza z czerwonym sosem będzie wymagać czerwonego wina z pewną kwasowością, np. barberan lub sangiovese. Dodaj pepperoni lub kiełbasę i możesz wybrać odważniejszy syrah. Możesz spróbować Naked Winery Diva, Sangiovese. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 50 dolarów za butelkę.
Naga Diva winiarni, , Sangiovese
Naga Diva winiarni, , Sangiovese
Ziemisty, grzybowo-dębowy bukiet już po otwarciu i pierwszym plusku. Na podniebieniu wytrawne truskawkowo-cukierkowe papierosy z miękkimi taninami i średnio długim finiszem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia9
Magazyn