Domowa pieczeń garnkowa
Domowa pieczeń garnkowa to danie główne dla 8 osób. Jedna porcja zawiera 503 kalorie, 40 g białka i 9 g tłuszczu. Za 2,27 USD za porcję ten przepis pokrywa 37% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jeśli masz pod ręką marchewkę, bulion wołowy, paprykę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezmlecznej. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godzin i 30 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 79%, to danie jest solidne. Wypróbuj domową pieczeń garnkową, domową pieczoną wołowinę i domową pieczeń garnkową, aby znaleźć podobne przepisy.
Instrukcje
Posmaruj pieczeń 2 łyżkami mąki. W holenderskim piekarniku z powłoką nieprzywierającą usmaż na rumiano ze wszystkich stron na oleju na średnim ogniu; odpływ.
Dodać 1-1/2 szklanki wody, wino, bulion i pieprz. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i dusić przez 2 godziny.
Dodaj ziemniaki, marchewkę i cebulę; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 45 minut lub do momentu, aż mięso i warzywa będą miękkie.
Usuń mięso i warzywa; trzymaj się ciepło.
Wlać soki z patelni do miarki; odtłuszczać tłuszcz.
Dodaj tyle wody, aby zmierzyć 2 szklanki. W małym rondlu wymieszaj pozostałą mąkę z wodą, aż będzie gładka. W razie potrzeby dopraw solą i przyrumienionym sosem. Stopniowo dodawaj 2 szklanki soku z patelni. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje.
Podawać z pieczenią i warzywami.