Domowa granola
Domowy Granolan to śniadanie na 12 osób. Jedna porcja zawiera 493 kalorie, 13 g białka i 19 g tłuszczu. Za 1,91 USD za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis wypróbowało i polubiło 27 osób. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny. Mieszanka żurawiny, staromodnych płatków owsianych, fig i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 92% wyniku, co jest wynikiem super. Podobne przepisy to ponad 20 domowych granoli: łatwa czekoladowa granola i więcej, domowa granola i domowa granola.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
W dużej misce wymieszaj płatki owsiane, kokos i migdały.
W małej misce wymieszaj oliwę i miód.
Wlać płyny do mieszanki owsianej i mieszać drewnianą łyżką, aż płatki owsiane i orzechy zostaną nią pokryte.
Wlać na blachę o wymiarach 13 na 18 na 1 cal.
Piec, mieszając od czasu do czasu szpatułką, aż mieszanina stanie się ładnym, równym, złotobrązowym kolorem, około 45 minut.
Wyjmij granolę z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia, od czasu do czasu mieszając.
Dodaj morele, figi, wiśnie, żurawinę i orzechy nerkowca. Schłodzoną granolę przechowuj w szczelnym pojemniku.