Dobrze ubrany łosoś
Dobrze ubrany łosoś to danie główne dla 4 osób. Za 4,74 USD za porcję ten przepis pokrywa 30% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 350 kalorii, 35 g białka i 17 g tłuszczu. Ten przepis z Foodnetwork ma 238 fanów. Mieszanka ogórka, cukru, szalotki i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej i pescatarian. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 98%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Dobrze ubrany łosoś, Ubrane Gazpacho i Ubrane psy.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Na desce do krojenia pokrój ogórek w kostkę o grubości 1/4 cala – obieranie lub nie obieranie zależy od Ciebie. Wysiej nasiona i pokrój pomidory na kawałki o wielkości 1/4 cala.
Połącz ogórek, pomidory i połowę szalotki lub czerwonej cebuli w misce i zachowaj.
W małej misce wymieszaj musztardę, cukier, ocet winny i pozostałą połowę szalotki. Kontynuując ubijanie, wlewaj oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia. Wymieszaj koperek i dopraw dressing solą i pieprzem do smaku.
Dopraw łososia przyprawą do owoców morza i odrobiną czarnego pieprzu.
Rozgrzej patelnię z powłoką nieprzywierającą z odrobiną oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia na średnim ogniu.
Połóż łososia zaokrągloną stroną do dołu i smaż, aż będzie złocisty i lekko chrupiący na brzegach, od 3 do 4 minut. Odwróć i smaż jeszcze 2 minuty, aby uzyskać różowy środek, i 4 minuty, aby uzyskać nieprzezroczystą rybę.
Przełóż łososia na talerze obiadowe lub do serwowania, posyp sosem ogórkowo-pomidorowym i przykryj dużą ilością dressingu koperkowego.
Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Sauvignon Blanc
Łososia można łączyć z Pinot Noir, Chardonnay i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na kolor biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest doskonałym przyjacielem maślanych, kremowych dań, podczas gdy sauvignon blanc może uzupełniać dania ziołowe lub cytrusowe. Jasna czerwień o niskiej zawartości tanin, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Villa Jolanda Moscato i Peach z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
![Willa Jolanda Moscato I Brzoskwinia]()
Willa Jolanda Moscato I Brzoskwinia
Świecąca, słomkowożółta barwa, dość intensywna i aromatyczna. Pyszny musujący aromat o smaku brzoskwiniowym, delikatny i słodki. Idealne do deserów, a szczególnie do ciast