Do zamrażarki ratatouille
For-the-freezer ratatouille to śródziemnomorski przepis, który serwuje 10. Jedna porcja zawiera 294 kalorie, 13g białka, oraz 4G tłuszczu. Na 3,84 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 206 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ten przepis z BBC Good Food wymaga pomidorków cherry, kolendry, łyżki soku z cytryny i łagodnego proszku chilli. Wiele osób naprawdę lubi to danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Ogólnie ten przepis zarabia doskonała spoonacular ocena 99%. Podobne przepisy to Ratatouille 's Ratatouille (Thomas Keller' s Confit Byaldi), Confit Byaldi (aka Ratatouille ' s Ratatouille), oraz Ratatouille Tatin Tartlets-Tartelettes Tatin à la ratatouille.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Cebulę rozsypać w puszce do pieczenia, doprawić i smażyć przez 25 minut, mieszając od czasu do czasu, aż zwęglone i zmiękną. Powtórz z papryką przez 20 minut, następnie cukinię przez zaledwie 15 minut.
Rozgrzać nieprzywierającą patelnię. Bakłażany pokroić na 2-3cm grube krążki i ułożyć na patelni (tylko to, co można zmieścić na patelni na raz gotowanie świeżo pokrojonych plastrów w partiach powinno zapobiec ich zbrązowieniu). Gotować na dużym ogniu, aż zwęglone z obu stron, a następnie wyjąć do płyty odpornej na kuchenkę mikrofalową. Powtarzaj partiami, aż wszystkie będą ładnie chrupiące i rumiane. Przykryć talerz folią spożywczą, wbić kilka otworów, a następnie podgrzać bakłażany w kuchence mikrofalowej przez około 5 minut do miękkości. Może być to konieczne w partiach. Ćwierć plastry, lub pokroić na kawałki. (Ponieważ smażysz bez oleju, spalają się przed ugotowaniem, więc wykończenie w kuchence mikrofalowej jest idealne. Jeśli nie masz jednego, po prostu dodaj do sosu na ostatnie 10-15 minut gotowania na wolnym ogniu, ale mogą się nieco rozpadać.)
Podczas pieczenia warzyw, umieścić czosnek na nieprzywierającej patelni lub dużej patelni z małą szklanką wody. Gotuj na wolnym ogniu, aż woda prawie zniknie, a następnie wrzuć wiśnie i posiekane pomidory, cukier, ocet i dużo przypraw. Dusić przez 20 minut, aż zgęstnieje i sosy. Smak przypraw, a następnie wyłączyć i połączyć z warzywami. Ostudzić, podzielić na 10 porcji i zamrozić.
Aby służyć jako Greckie warzywa Piec z fetą (służy 1, przygotować 10 min, gotować 15 min): zioła wymieszać przez 1 porcję rozmrożonego ratatouille i wrzucić do małego naczynia.
Posypać bułką tartą, następnie dodać fetę ze szczyptą więcej ziół.
Piec w temperaturze 200C / 180C fan / gas 6 przez 15 minut w przypadku rozmrożenia lub 25-30 minut od zamrożenia. Wrzucić Baby Gem liści z cebulką, ogórek i sok z cytryny.
Podawać z pieczeniem. W porcji: 236 kcal, Białko 13g, węglowodany 34g, tłuszcz 5G, sat tłuszcz 3g, błonnik 10g, cukier 20g, sól 1,0 g
Piec ziemniaki w piekarniku.
Dodaj kilka łyżek wody do patelni z nasionami kminku i proszkiem chilli. Dusić i tuż przed odparowaniem wody wymieszać 1 porcję rozmrożonego ratatouille.
Podgrzać, a następnie wymieszać z kolendrą. Połowę ziemniaków, top z warzywnym chilli i jogurtem greckim.
Podawać z liśćmi rukoli z dodatkiem soku z cytryny. W porcji: 270kcal, białko 14g, węglowodany 50g, tłuszcz 3g, sat tłuszcz 0g, włókno 12g, cukier 20g, sól 0,4 g
Aby służyć jako serowy nadziewane papryki (służy 2, prep 15 min, gotować 20 min): połówki papryki dół łodygi i zeskrobać wszelkie nasiona. Podziel 1 porcję rozmrożonego ratatouille między połówki pieprzu. Zetrzeć na tarce, następnie piec 15-20 min w temperaturze 200C / 180C / Gaz
Podawać z brokułami i szpinakiem polane octem balsamicznym. W porcji: 173 kcal, Białko 12g, węglowodany 21g, tłuszcz 4g, tłuszcz 2g, błonnik 10g, cukier 20g, sól 0,4 g