do Pesto Lardo na zakwasie
Dla Lardo Pesto na zakwasie Flatbread może być tylko przyprawa szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje 66 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 209 kalorii, 8G białka, oraz 1g tłuszczu. 181 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz czosnek, mąkę o wysokiej ekstrakcji, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Karmelizowane Cebulowe Pesto Flatbread, Pizza flatbread z warzywami i Pesto, oraz Czosnek Scape Pesto Flatbread.
Instrukcje
Mąkę, wodę, sól, oliwę z oliwek i przystawkę na zakwasie wlać do średniej wielkości miski. Kontynuuj pracę ciasta, aż osiągnie gładką elastyczność, a następnie uformuj go w kulkę.
Skropić czystą miskę z oliwą z oliwek, a następnie umieścić ciasto w misce. Przykryj go dobrze folią lub ciasną pokrywką i pozostaw do podwojenia, aż podwoi się luzem, około 6 godzin.
Umieść kamień do pieczenia (taki jak ten) w piekarniku i rozgrzej piekarnik do 450 F.
Rozwałkuj ciasto na krążek o grubości około 1/4 cala. Następnie umieścić go w piekarniku, pieczenia go, aż lekko puffs i staje się złotobrązowy na brzegach-około 10 do 12 minut.Podczas gdy pizza piecze, zmiażdżyć czosnek z moździerzem i tłucz (znaleźć je tutaj), a następnie powoli pracować w lardo przez zacierania go dobrze do czosnku, tworząc gładką białą pastę. Weź rozmaryn w jednej ręce, a następnie szczypta igieł kciukiem i palcem wskazującym drugiej ręki i przerobić je na pastę z lardo i czosnku.
Wyjmij gorący chleb z piekarnika i natychmiast rozłóż Pesto Lardo na gorącym chlebie, pozwalając na ciepło pieczywa stopić smalec.
Posypać parmezanem smalcem. Wróć do piekarnika na 3 do 5 minut. Pokroić i podawać na gorąco.