Divan faszerowany z kurczaka w sosie Sherry Dijon
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać nadziewane kurczaka Divan z sosem Sherry Dijon spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 366 kalorii, 47g białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 2,86 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 31 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz połówki piersi kurczaka, sól koszerna i pieprz, musztarda dijon i kilka innych składników na rękę, możesz to zrobić. Aby wykorzystać niskotłuszczowe mleko odparowane, możesz podążać za tym daniem głównym z Marvelous Maple Fudge jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Skorupki nadziewane kurczakiem z sosem Sherry, Kotlety wieprzowe faszerowane z sosem Sherry, oraz Jabłko-Cheddar faszerowany kurczak w sosie jabłkowo-Dijon Pan-Iowa Girl Eats dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery. Mglić płytkie prostokątne naczynie do pieczenia za pomocą sprayu do gotowania. Doprowadzić średni garnek osolonej wody do wrzenia.
Dodać brokuły i gotować, aż jasny zielony i chrupiące przetargu, o 5 protokół.
Dobrze spuścić i uruchomić pod zimną wodą do zimna.
Ponownie dobrze odcedzić i osuszyć w papierowych ręcznikach.
Brokuły posiekać i wrzucić do miski z Gruyere i czosnkiem. Włóż nóż do parowania w najgrubszą część każdej piersi kurczaka, aby uzyskać 3-calową głęboką kieszeń. Napełnij każdą pierś kurczaka równą ilością mieszanki brokułów. Obie strony piersi kurczaka natrzeć olejem i tymiankiem, doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu, aż do bardzo gorącego, o 5 protokół.
Umieścić kurczaka na patelni i gotować, aż złoty kolor i po prostu gotowane przez, o 6 protokół na stronę. Jeśli kurczak zacznie zbyt szybko brązowieć, zmniejsz ogień do średniego, aby zakończyć gotowanie.
Przełożyć do naczynia do pieczenia.
W międzyczasie, połączyć mleko i bulion w małym garnku, doprawić solą i pieprzem i doprowadzić do duszenia na średnim ogniu. Wymieszaj sherry i skrobię kukurydzianą, aż będą gładkie i wlej, stale ubijając, do sosu. Gotować, aż tylko zgęstnieje, o 2 protokół.
Zdjąć z ognia i wymieszać z parmezanem. Top każdej piersi kurczaka z 2 łyżki sosu i umieścić pod brojlerem. Broil aż lekko rumiane, 2 do 3 protokół.
Pozwól kurczakowi odpocząć przez 5 minut, a następnie pokrój każdą pierś na pół pod kątem.
Musztardę ubić do pozostałego sosu i rozłożyć po kilka łyżek na każdym talerzu. Top z połową piersi kurczaka.