Dip z pieczonej cukinii z ciecierzycą z za ' atar
Pieczona cukinia-Dip z ciecierzycy z Za ' atar to bezglutenowe i wegańskie hor d ' oeuvre. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 547 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 1,22 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Mieszanka ciecierzycy, czosnek, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Za ' atar-potarty dorsz z pikantnym Puree z ciecierzycy i grillowaną cukinią, Gulasz z ciecierzycy z bulgurem + za ' atar, oraz Pieczone Bakłażany, Cukinia I Okłady Z Ciecierzycy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 204°. Wrzuć dynię i cebulę z 3 łyżkami oliwy z oliwek i obficie doprawić solą i pieprzem. Włącz Na obręcz blachy do pieczenia i pieczenia, mieszając raz lub dwa razy, aż warzywa będą miękkie i rumiane, o 20 protokół.
Dodaj ciecierzycę, czosnek, tahini i pieczone warzywa do miski robota kuchennego. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Pulse aż dobrze posiekane. Po uruchomieniu maszyny wlej oliwę z oliwek, sok z cytryny i wodę i zmiksuj na gładką masę.
Dodać więcej wody, jeśli mieszanina jest zbyt gęsta. Smak, dodając więcej oleju, cytryny lub przyprawy w razie potrzeby.
Zeskrobać dip do miseczki, skropić 1 dodatkową łyżką oliwy z oliwek i posypać za ' atar.
Podawać z tostami flatbread, pita lub crudités.