Dip z bakłażana i ciecierzycy z miętą
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać bakłażan i Dip ciecierzycy z miętą spróbować. Na 46 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 92 kalorie, 4G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz ciecierzycę, oliwę z oliwek, miętę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Z łyżeczką wynik 50%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Curry z ciecierzycy i bakłażana z miętą Chutney, Dip SMOBY Bakłażan, oraz Dip SMOBY Bakłażan dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usuń białą papierową skórę z główki czosnku( nie obieraj ani nie oddzielaj goździków); zawiń w folię.
Piec w temperaturze 450 przez 45 minut i ostudzić 10 minut. Oddzielne goździki; wycisnąć, aby wyodrębnić miąższ czosnku. Odrzuć Skórki.
Podczas pieczenia czosnku umieść bakłażana, pokrój boki w dół, na patelni do pieczenia.
Dodaj wodę do głębokości 1/4 cala.
Piec w 450 przez 30 minut lub do miękkości, i ostudzić 10 minut.
Zeskrobać miąższ ze skórek bakłażanów; wyrzucić Skórki.
Umieść bakłażan, miąższ czosnku, nasiona sezamu i pozostałe składniki w robocie kuchennym; proces do gładkiej, skrobanie boki miski.