Dip szpinakowy Santa Fe
Przepis na dip szpinakowy Santa Fe można przygotować w około 55 minut . Jedna porcja tego dania zawiera około 8 g białka , 17 g tłuszczu i łącznie 265 kalorii . Ten bezglutenowy i wegetariański przepis zawiera lakto ovo i kosztuje 83 centy za porcję . To będzie hit na Twoim wydarzeniu podczas Super Bowl . Tylko nielicznym osobom ten hor d'oeuvre naprawdę się podobał. Jeśli masz pod ręką szpinak w liściach, przyprawę cajun, cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 40% . Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać także takie przepisy, jak California Tri-Tip, Santa Maria Style , Chrupiący kurczak Santa Fe orazJak zrobić świąteczne precle i mieszankę przekąsek Świętego Mikołaja .
Instrukcje
Na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą pokrytą sprayem kuchennym podsmaż cebulę do miękkości.
Dodaj pomidory i czosnek; gotuj 2 minuty dłużej.
Zdjąć z ognia i odstawić.
W dużym rondlu połącz sery z sosem Alfredo. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż ser się roztopi, około 10 minut.
Dodaj mieszankę pomidorową, szpinak, sok z limonki i przyprawę Cajun.
Przenieść do natłuszczonej formy o pojemności 1-1/2-qt. okrągłe naczynie do pieczenia.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 25-30 minut lub do momentu, aż ciasto zacznie się pienić. Łyżka z kwaśną śmietaną.