Dip pieczony czosnkiem-Asiago z domowymi krakersami
Pieczony Dip czosnkowo-Asiago z domowymi krakersami może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 453 kalorie, 16G białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Na 99 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 15 minut. 4 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz jajko, ser asiago, drożdże i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 49%, to danie jest solidne. Spróbuj Dip pieczony czosnkiem-Asiago z domowymi krakersami, Dip Pieczony Czosnkiem-Asiago Z Krakersami Serowymi, oraz Zupa czosnkowa pieczona z Asiago Crostini dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: wałek do makaronu
Do dip: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Umieścić cebulki czosnku w piekarniku i piec do miękkości po wyciśnięciu, o 30 protokół; ostudzić przez 10 protokół.
Odciąć wierzch czosnku i wycisnąć ze skóry Prażone goździki.
Prażony czosnek umieścić w maszynce z serem i doprawić solą. Z uruchomioną maszyną mżawka w oliwie z oliwek. Smakuj i upewnij się, że jest pyszny; w razie potrzeby ponownie dopraw.
Na krakersy: w małej misce połączyć Asiago i cayenne.
Uruchom ciasto Calzone przez wałek do makaronu, dostosowując cieńsze ustawienie, aż ciasto staje się bardzo cienkie, o grubości 1/8 cala. W trakcie procesu, jeśli ciasto jest lepkie, należy lekko odkurzyć ciasto mąką.
Ciasto umyć jajkiem i obficie posypać mieszanką Asiago-cayenne. Używając koła do pizzy, pokrój ciasto w poprzek na Trójkąty.
Umieścić Trójkąty ciasta na blasze i piec do jasnobrązowego, 10 do 12 protokół.
Pozostaw do ostygnięcia przez 3 do 4 minut na tacy przed wyjęciem.
Jeść od razu lub przechowywać w szczelnym pojemniku.
W małej misce, połączyć drożdże i cukier i ubić razem z ciepłą wodą.
Odstawić na 15 minut; gdy woda wygląda Spieniony i pachnie bardzo yeasty, jest gotowy.
W misce stojącego miksera wyposażonego w hak do ciasta dodaj mąkę i sól.
Wlać mieszaninę drożdżowo-wodną i oliwę z oliwek.
Wymieszać, aby połączyć na średniej prędkości. Gdy kulka ciasta uformuje się, Kontynuuj ugniatanie, aż ciasto będzie ciasne i wcale nie będzie lepkie, od 5 do 6 minut.
Lekko posmaruj miskę, umieść ciasto w misce i przykryj ręcznikiem lub folią.
Umieść miskę w ciepłym miejscu, aby podnieść do podwojenia wielkości, około 1 godziny. Dziurkować ciasto i pozostawić do wyrośnięcia na 30 do 40 minut przed użyciem.