Dip ogórkowo-jogurtowy po grecku z koperkiem

Dip ogórkowo-jogurtowy po grecku z koperkiem
Dip ogórkowo-jogurtowy po grecku z koperkiem to Wegetariańskie hor d ' oeuvre. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 372 kalorie. Na 1,33 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, sok z cytryny, koperek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Greckie Pitas z kurczaka z sosem jogurtowym ogórkowo-koperkowym, Dip Jogurtowy Ogórkowo-Koperkowy, oraz Sałatka Grecka Z Koprem Ogórkowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przesiać przez sito z gazą i umieścić na średniej misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SernikSernik
SitoSito
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Jogurt przekładamy na sito. Przykryć folią i pozostawić do spuszczenia w lodówce na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
JogurtJogurt
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
SitoSito
3
Wymieszać ogórek i 1 łyżkę soli w małej misce; przykryć i schłodzić 3 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
OgórekOgórek
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Przenieść odsączony jogurt do innej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
JogurtJogurt
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Wymieszać ze śmietaną, sokiem z cytryny, koperkiem i czosnkiem. Wyciśnij jak najwięcej nadmiaru płynu z ogórka. Ogórek wymieszać z jogurtem. Doprawić pieprzem. Przykryć; schłodzić co najmniej 2 godziny. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
OgórekOgórek
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
JogurtJogurt
KoperKoper
6
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Umieść kliny pita na blachach do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
8
Posmaruj oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
9
Piec do chrupkości, o 10 protokół. Super. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przechowywać pita hermetycznie w temperaturze pokojowej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Dip ogórkowy podawaj z pieczonymi klinami pita.
Składniki, których będziesz potrzebować
OgórekOgórek
1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia4
Magazyn