Dip Krabowy Z Karczocha Na Parze
Dip krabowy z karczocha na parze to pescatarian hor d ' oeuvre. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 20g białka, 64G tłuszczu, oraz w sumie 740 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.82 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Super Bowl. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz koszerną sól i pieprz, mięso z kraba, koszerną sól i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Dip Krabowy Z Karczochami, Pieczony Dip Ze Szpinakiem I Karczochem, oraz Dip awokado ze szpinakiem i karczochem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Połączyć majonez, śmietanę, cytrynę, sól i pieprz w misce i wymieszać, aby połączyć.
Dodać posiekane, ugotowane karczochy serca i grudki krabów. Dobrze wymieszać i w razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.
Wlać do naczynia odpornego na piekarnik (duży ramekin działa dobrze) i piec dip przez 10 do 12 minut, aż ogrzewa się przez i top jest ładny i bąbelkowy.
Podawać z grzankami i udekorować natką pietruszki i parmezanem.
Trim karczochy w dół do ich serca, działa szybko, aby nie przejść zbyt brązowy (można pocierać sok z cytryny, jak idziesz, jeśli chcesz). Serca podzielić na pół wzdłuż i skropić odrobiną oliwy z oliwek i doprawić solą i pieprzem.
Umieść w torbie z kuchenką mikrofalową i gotuj przez 2 do 3 minut w kuchence mikrofalowej (czas może się różnić w zależności od kuchenki mikrofalowej). Po zakończeniu pozostawić w torbie na 1 minutę, a następnie wyjąć i grubo posiekać. Odstawić do ostygnięcia.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Pokrój bagietkę na lekkim ukosie i ułóż na tacy z arkuszami.
Skropić oliwą i lekko doprawić solą i pieprzem.
Piec w piekarniku przez 5 do 7 minut, aż złoty kolor i chrupiące.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Skorupiaki działają bardzo dobrze z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Rezerwowy Chardonnay 7cellars Elway z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
![7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay]()
7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay
Elway ' s Reserve Carneros Chardonnay 2018 jest dobrze zbilansowany, prezentując ostre smaki owoców tropikalnych, jabłek i gruszek z lekkimi elementami kwiatowymi. Nuty wanilii dopełniają gładkie, utrzymujące się dębowe wykończenie.Połącz to chrupiące wino z lekkimi potrawami, takimi jak plastry owoców i serów, sałatka z makaronem cytrynowym, pieczony kurczak z ziołami lub budyń waniliowy.