Dip Jogurtowo-Ogórkowy
Dip jogurtowo-ogórkowy może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 47 kalorii, 3G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na 30 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, oliwę z oliwek, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 27%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Dip jogurtowo-Feta, Jogurt Ogórkowy, oraz Dip Jogurtowy Ogórkowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrojony ogórek umieścić w durszlaku i posypać 3/4 łyżeczki soli. Dobrze wrzucić i odcedzić przez 30 minut.
Umieść ogórek na kilku warstwach ręczników papierowych i przykryj dodatkowymi ręcznikami papierowymi.
Odstawić ogórek na 5 minut, naciskając od czasu do czasu, aby wchłonąć nadmiar wody.
Podczas gdy ogórek spływa, łyżka jogurtu do durszlaka wyłożonego podwójną grubością ręczników papierowych lub filtrem do kawy.
Zeskrobać do miski za pomocą gumowej szpatułki. Wymieszać ogórek, miętę, olej, pozostałe 1/4 łyżeczki soli, pieprzu i czosnku. Przechowywać w lodówce, pod przykryciem, aż będzie gotowy do podania.