Dingle Pie
Na 3,88 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 41 g tłuszczu, oraz w sumie 763 kalorie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz sól, nogi; zachowaj kości, jajko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 29 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Dingle Placki, Placek Maślany, oraz Ciasto Wiśniowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: 2 puszki o średnicy 15 cm (6 cali), wysokości 1 1/2 cala (4 centymetry)
Rozgrzej piekarnik 400 stopni F (200 stopni C).
Zapasy: jeśli brak zapasów, umieść kości, marchew, cebulę, seler i Garni bukiet do rondla. Przykryć zimną wodą i gotować na wolnym ogniu przez 3 do 4 godzin, aby uzyskać zapas. Odcedzić i odstawić na bok.
Wyciąć wszystkie nadwyżki tłuszczu z dala od mięsa, a następnie pokroić mięso na małe, schludne kawałki o wielkości małej bryły cukru. Renderować resztki tłuszczu w gorącym, szerokim rondlu, aż tłuszcz renderuje. Wyrzucić kawałki.
Warzywa pokroić w nieco mniejszą kostkę i wrzucić do tłuszczu, pozostawiając je gotować przez 3 do 4 minut.
Wyjąć warzywa i wrzucić mięso w pozostałym tłuszczu na dużym ogniu, aż kolor staje się głęboki brązowy.
Podgrzać nasiona kminku w piekarniku przez kilka minut i lekko zmiażdżyć. Mąkę i kminek wymieszać z mięsem. Gotować delikatnie przez 2 minuty i stopniowo dodawać bulion. Doprowadzić do wrzenia, mieszając od czasu do czasu.
Dodać z powrotem warzywa, doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem i pozostawić na wolnym ogniu, przykryte. Jeśli używasz młodej jagnięciny, wystarczy 30 minut; starsze zwierzę może potrwać do 1 godziny.
Ciasto: w międzyczasie zrób ciasto. Mąkę i sól przesiać do miski i zrobić dobrze w środku. Masło pokroić w kostkę, włożyć do rondla z wodą i doprowadzić do wrzenia.
Wlać płyn na raz do mąki i szybko wymieszać; ubić do uzyskania gładkiej masy. Na początku ciasto będzie zbyt miękkie do obsługi, ale jak tylko ostygnie, może być rozwałkowane do grubości 1/3 do 1/4 cala (2,5 do 5 milimetrów), aby zmieścić 2 puszki. Ciasto może być wykonane na pojedyncze ciasta lub 1 duże ciasto. Odstawić 1/3 ciasta na pokrywki.
Napełnij wyłożone ciastem puszki mieszaniną mięsa, która powinna być prawie, ale nie do końca ugotowana i trochę schłodzona.
Brzegi ciasta posmarować wodą i umyć jajkiem i nałożyć na pokrywki ciasta, ściskając je szczelnie.
Rozwałkuj ozdoby, aby zrobić liście ciasta lub zawijasy, aby udekorować wierzchołki ciast. Zrób dziurę w środku, umyj pokrywę jajkiem, a następnie umyj dekorację jajkiem.
Piec ciasta przez 40 minut.
Podawać z dobrą zieloną sałatką.