Deser z masłem orzechowym i czekoladą
Peanut Butter Chocolate Dessert to dodatek na 16 osób. Za 87 centów za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 6 g białka , 20 g tłuszczu i łącznie 356 kalorii . Ten przepis z Taste of Home wymaga mleka, masła orzechowego, cukru pudru i bitej śmietany z kartonu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do podania przepis zajmuje około 20 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 27% , to danie nie jest takie wspaniałe. Batony deserowe z kawałkami czekolady i masłem orzechowym , deser z masłem orzechowym i czekoladą bez pieczenia oraz babeczki czekoladowe z nadzieniem z masła orzechowego i lukrem z ganache czekoladowym są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgnieć 16 ciasteczek; wymieszaj z masłem. Wciśnij do nieposmarowanego 9-calowego kwadratowego naczynia; odstaw.
W dużej misce ubij serek śmietankowy, masło orzechowe i 1 szklankę cukru pudru, aż masa będzie gładka. Wymieszaj z połową ubitej śmietany.
Posyp kubeczkami masła orzechowego.
W innej dużej misce ubijaj mleko, mieszankę budyniową i pozostały cukier puder na niskich obrotach przez 2 minuty.
Odstawić na 2 minuty lub do momentu, aż masa zmięknie. Wymieszać z resztą ubitej śmietany.
Rozłóż na kubkach z masłem orzechowym. Rozgnieć pozostałe ciasteczka; posyp wierzch. Przykryj i schłódź przez co najmniej 3 godziny.