Deser z grillowanej gruszki
Deser z pieczonej gruszki to bezglutenowy i laktoowowegetariański deser. Ten przepis pozwala na przygotowanie 2 porcji, każda o wartości 302 kalorii , 3 g białka i 11 g tłuszczu . Za 92 centy za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 40 powiedziałoby, że trafił w dziesiątkę. Udaj się do sklepu i kup sok z cytryny, brązowy cukier, masło i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 15 minut . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 42% . Ta ocena jest solidna. Grzanki z pieczoną gruszką i prosciutto , azjatycka pieczona ryba i pieczone kotlety krabowe są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Posmaruj gruszki sokiem z cytryny i ułóż je na brytfannie, przecięciem do góry.
W małej misce wymieszaj brązowy cukier i migdały; dodaj pokrojone masło i mieszaj, aż powstanie kruszonka.
Posyp gruszki. Piecz w odległości 7,5-10 cm od ognia przez 2-3 minuty lub do momentu, aż wierzch nabierze złocistego koloru.