Deser czekoladowo-kasztanowo-pomarańczowy to deser bezglutenowy . Ten przepis pozwala na przygotowanie 8 porcji, każda zawiera 888 kalorii , 9 g białka i 53 g tłuszczu . Za 2,56 USD za porcję przepis ten pokrywa 19% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis lubi 22 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 3 godzin i 55 minut . Mieszanka ciasta funtowego, cukru, tabliczki czekolady i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 0% , danie to jest bardzo złe (ale nadal można je naprawić). Podobne przepisy to Zupa kasztanowa i grzybowa z kremem parmezanowym i gruszkami , Kotlety wieprzowe z suszoną żurawiną, grzybami i nadzieniem z kasztanów i Zupa kasztanowa z chorizo .
Instrukcje
1
Zobacz jak przygotować ten przepis.
2
Sprzęt specjalny: miska do trifle o pojemności 4 litrów lub szklana miska o pojemności 4 litrów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duża Pomarańcza, Starta Skórka, Około 3 łyżek, Plus Więcej Do Dekoracji
1
Wymieszaj czekoladę i masło w średniej wielkości misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Pomarańczowa, Około 3 łyżek Plus Więcej Do Dekoracji
1 (1 Funt) Mrożonego Ciasta Funtowego, Rozmrożonego, Pokrojonego Na Plasterki O Grubości Od 1/4 Do 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mrożone Ciasto Funtowe, Rozmrożone, Pokrojone Na Plastry O Grubości Od 1/4 Do 1/2 Cala
2
Postaw miskę nad lekko gotującym się rondlem z wodą i mieszaj od czasu do czasu, aż czekolada się rozpuści, a mieszanka będzie gładka, około 5 minut. Odstaw.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
W innej średniej wielkości misce, przy pomocy widelca, delikatnie rozgnieć puree z kasztanów na kawałki o wielkości ok. 1,25 cm.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNE
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
W mikserze z końcówką do ubijania ubijaj śmietanę, aż zgęstnieje. Podczas pracy urządzenia stopniowo dodawaj cukier i ubijaj, aż śmietana będzie miała sztywne szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej Soli
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
5
Dodaj połowę bitej śmietany do puree z kasztanów i za pomocą szpatułki wymieszaj, aż się połączy. Odstaw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
KASZTANY JADALNE
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem
6
Wymieszaj skórkę pomarańczową i 1/3 pozostałej bitej śmietany z mieszanką czekoladową, aż do uzyskania gładkiej konsystencji, następnie wmieszaj pozostałą bitą śmietanę. Odstaw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
7
Aby złożyć trifle: Na dnie 4-kwartowej miski do trifle ułóż pojedynczą warstwę kawałków ciasta funtowego, w razie potrzeby przycinając kawałki tak, aby pasowały.
Rozłóż 1/2 kremu czekoladowego na wierzchu. Powtórz warstwy, używając pozostałego kremu i likieru, kończąc warstwą kremu czekoladowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
(z Kartonu)
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
11
Do dekoracji: Używając obieraczki do warzyw, zetrzyj czekoladę na wierzchu trifle i posyp skórką pomarańczową. Przykryj trifle folią spożywczą i wstaw do lodówki na co najmniej 3 godziny lub na noc. Pozostaw trifle w temperaturze pokojowej na co najmniej 1 godzinę przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Baton Czekoladowy
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Obieraczka
żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
12
W małym rondelku zagotuj sok pomarańczowy i cukier na średnio-wysokim ogniu. Gotuj na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cukier się rozpuści, około 5 minut. Ostudź przez 20 minut.