Deser czekoladowy z kasztanami i pomarańczą

Deser czekoladowy z kasztanami i pomarańczą
Deser czekoladowo-kasztanowo-pomarańczowy to deser bezglutenowy . Ten przepis pozwala na przygotowanie 8 porcji, każda zawiera 888 kalorii , 9 g białka i 53 g tłuszczu . Za 2,56 USD za porcję przepis ten pokrywa 19% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis lubi 22 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 3 godzin i 55 minut . Mieszanka ciasta funtowego, cukru, tabliczki czekolady i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 0% , danie to jest bardzo złe (ale nadal można je naprawić). Podobne przepisy to Zupa kasztanowa i grzybowa z kremem parmezanowym i gruszkami , Kotlety wieprzowe z suszoną żurawiną, grzybami i nadzieniem z kasztanów i Zupa kasztanowa z chorizo .

Instrukcje

1
Zobacz jak przygotować ten przepis.
2
Sprzęt specjalny: miska do trifle o pojemności 4 litrów lub szklana miska o pojemności 4 litrów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duża Pomarańcza, Starta Skórka, Około 3 łyżek, Plus Więcej Do Dekoracji1 Duża Pomarańcza, Starta Skórka, Około 3 łyżek, Plus Więcej Do Dekoracji
1
Wymieszaj czekoladę i masło w średniej wielkości misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Pomarańczowa, Około 3 łyżek Plus Więcej Do DekoracjiSkórka Pomarańczowa, Około 3 łyżek Plus Więcej Do Dekoracji
1 (1 Funt) Mrożonego Ciasta Funtowego, Rozmrożonego, Pokrojonego Na Plasterki O Grubości Od 1/4 Do 1/2 Cala1 (1 Funt) Mrożonego Ciasta Funtowego, Rozmrożonego, Pokrojonego Na Plasterki O Grubości Od 1/4 Do 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mrożone Ciasto Funtowe, Rozmrożone, Pokrojone Na Plastry O Grubości Od 1/4 Do 1/2 CalaMrożone Ciasto Funtowe, Rozmrożone, Pokrojone Na Plastry O Grubości Od 1/4 Do 1/2 Cala
2
Postaw miskę nad lekko gotującym się rondlem z wodą i mieszaj od czasu do czasu, aż czekolada się rozpuści, a mieszanka będzie gładka, około 5 minut. Odstaw.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
W innej średniej wielkości misce, przy pomocy widelca, delikatnie rozgnieć puree z kasztanów na kawałki o wielkości ok. 1,25 cm.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
W mikserze z końcówką do ubijania ubijaj śmietanę, aż zgęstnieje. Podczas pracy urządzenia stopniowo dodawaj cukier i ubijaj, aż śmietana będzie miała sztywne szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
5
Dodaj połowę bitej śmietany do puree z kasztanów i za pomocą szpatułki wymieszaj, aż się połączy. Odstaw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
6
Wymieszaj skórkę pomarańczową i 1/3 pozostałej bitej śmietany z mieszanką czekoladową, aż do uzyskania gładkiej konsystencji, następnie wmieszaj pozostałą bitą śmietanę. Odstaw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
7
Aby złożyć trifle: Na dnie 4-kwartowej miski do trifle ułóż pojedynczą warstwę kawałków ciasta funtowego, w razie potrzeby przycinając kawałki tak, aby pasowały.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Bochenek Ciasta Funtowego Lub 1 Opakowanie (10-3/4 Uncji) Mrożonego Ciasta Funtowego, RozmrożonegoPrzygotowany Bochenek Ciasta Funtowego Lub 1 Opakowanie (10-3/4 Uncji) Mrożonego Ciasta Funtowego, Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Skropić ciasto funtowe około 1/4 szklanki likieru pomarańczowego lub syropu pomarańczowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier PomarańczowyLikier Pomarańczowy
Przygotowany Bochenek Ciasta Funtowego Lub 1 Opakowanie (10-3/4 Uncji) Mrożonego Ciasta Funtowego, RozmrożonegoPrzygotowany Bochenek Ciasta Funtowego Lub 1 Opakowanie (10-3/4 Uncji) Mrożonego Ciasta Funtowego, Rozmrożonego
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
9
Rozłóż 1/2 kremu kasztanowego na wierzchu. Ułóż kolejną warstwę kawałków ciasta funtowego na wierzchu i skrop 1/4 szklanki likieru pomarańczowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier PomarańczowyLikier Pomarańczowy
Przygotowany Bochenek Ciasta Funtowego Lub 1 Opakowanie (10-3/4 Uncji) Mrożonego Ciasta Funtowego, RozmrożonegoPrzygotowany Bochenek Ciasta Funtowego Lub 1 Opakowanie (10-3/4 Uncji) Mrożonego Ciasta Funtowego, Rozmrożonego
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
10
Rozłóż 1/2 kremu czekoladowego na wierzchu. Powtórz warstwy, używając pozostałego kremu i likieru, kończąc warstwą kremu czekoladowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
(z Kartonu)(z Kartonu)
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
11
Do dekoracji: Używając obieraczki do warzyw, zetrzyj czekoladę na wierzchu trifle i posyp skórką pomarańczową. Przykryj trifle folią spożywczą i wstaw do lodówki na co najmniej 3 godziny lub na noc. Pozostaw trifle w temperaturze pokojowej na co najmniej 1 godzinę przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Baton CzekoladowyBaton Czekoladowy
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
12
W małym rondelku zagotuj sok pomarańczowy i cukier na średnio-wysokim ogniu. Gotuj na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cukier się rozpuści, około 5 minut. Ostudź przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jak Zazdrość AniołaJak Zazdrość Anioła
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 55 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia7
Magazyn