Deser cytrynowy
Nigdy nie można mieć zbyt wielu europejskich przepisów, więc wypróbuj Lemon Bar Trifle. Za 1,36 USD za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka , 25 g tłuszczu i łącznie 584 kalorie . Ten przepis jest dla 9 osób. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Jeśli masz mąkę, skórkę z cytryny, wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Sprawdza się dobrze jako deser. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 35 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest bardzo złe (ale nadal można to naprawić). Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Lemon Bar Cookies , Berry Trifle i Berry and White Chocolate Trifle .
Instrukcje
W małej misce wymieszaj mąkę i orzechy pekan; wymieszaj z masłem. Włóż do nieposmarowanej formy do pieczenia o wymiarach 13 cali x 9 cali.
Piec w temperaturze 350° przez 18-20 minut lub do uzyskania jasnozłotego koloru. Ostudzić na kratce.
W małym, ciężkim rondelku wymieszaj cukier, skrobię kukurydzianą i mąkę. Mieszaj z wodą, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Gotuj i mieszaj na średnio-wysokim ogniu, aż zgęstnieje i zacznie bulgotać. Zmniejsz ogień; gotuj i mieszaj jeszcze przez 2 minuty.
Zdjąć z ognia. Wymieszać niewielką ilość gorącej mieszanki z żółtkami jaj; wlać wszystko z powrotem do garnka, stale mieszając. Doprowadzić do delikatnego wrzenia; gotować i mieszać jeszcze 2 minuty.
Zdjąć z ognia. Delikatnie wymieszać z sokiem z cytryny, masłem i skórką z cytryny.
Przenieś do dużej miski. Ostudź do temperatury pokojowej bez mieszania. Przykryj powierzchnię papierem woskowanym; schłódź w lodówce, aż schłodzi się.
W dużej misce ubij serek śmietankowy i cukier puder, aż masa będzie gładka. Wymieszaj z bitą śmietaną. Pokrusz pieczoną mieszankę pekan; odłóż 1/2 szklanki na wierzch.
Tuż przed podaniem w misce trifle o pojemności 3 qt. ułóż po 1 szklance mieszanki pekan, mieszanki cytrynowej i mieszanki serka śmietankowego. Powtórz warstwy dwa razy.
Posyp odłożoną mieszanką pekanów. Schłodź resztki.