Deser Borek
Deser Borek to Wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Jedna porcja zawiera 248 kalorii, 4G białka, oraz 18g tłuszczu. Na 82 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mało kto lubi ten deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Mieszanka moreli, masło, ciasto filo i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Półmoń Borek, Feta Borek, oraz Borek Algierski dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Posmaruj patelnię z roztopionym masłem.
W robocie kuchennym pulsuj orzechy włoskie i pistacje, aż będą grubo posiekane.
Przenieść orzechy do dużej miski.
Umieść morele w procesorze i pulsuj je, aż grubo posiekane, dodaj do mieszaniny orzechów i dobrze wymieszaj rękami, aby połączyć.
Dodać 2 łyżki miodu i 1/4 szklanki roztopionego masła; wrzucić.
Rozwiń ciasto filo i połóż arkusze płasko na powierzchni roboczej. Trzymaj ciasto przykryte wilgotnym, nie mokrym ręcznikiem, ponieważ pracujesz, aby zapobiec wysuszeniu.
Na maślaną patelnię ułożyć 1 arkusz filo, posmarować roztopionym masłem i posypać około 1 łyżeczką cukru. Powtórz z 3 pozostałymi arkuszami filo, układając jeden na drugim i posypując każdy cukrem.
Rozłóż nadzienie orzechowe cienką warstwą na wierzchu ciasta, pozostawiając 1-calową granicę ze wszystkich stron. Złożyć długie boki i zwinąć ciasto jak cygaro.
Cały wierzch posmarować jeszcze bardziej roztopionym masłem i posypać ciasto pozostałą łyżeczką cukru.
Piec przez 45 minut, lub do złotego koloru i chrupiące.
Pokroić borek w 1-calowe Wiatraczki.
Skropić pozostałymi 2 łyżkami miodu przed podaniem.