Deser biszkoptowy z żurawiną i pomarańczą
Cran-Orange Sponge Dessert to deser dla 4 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 2 g białka , 5 g tłuszczu i łącznie 252 kalorie . Za 98 centów za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i kup pojedyncze biszkopty wypełnione kremem, syrop kukurydziany, bitą śmietanę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 20 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 41% . Ta ocena jest całkiem dobra. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Grillowana pierś z indyka z nadzieniem z żurawiny i jabłka , Pikantny cydr żurawinowo-jabłkowy i Czekoladowy biszkopt .
Instrukcje
W dużym rondlu wymieszaj skrobię kukurydzianą i sok żurawinowy do uzyskania gładkiej konsystencji; doprowadź do wrzenia na średnio-wysokim ogniu, stale mieszając. Mieszaj z syropem kukurydzianym, aż się połączy. Gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do zgęstnienia.
Dodaj pomarańcze, żurawinę i laskę cynamonu; gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez 10 minut lub do momentu, aż jagody zaczną pękać. Wyrzuć laskę cynamonu.
Podziel kostki ciasta na cztery talerzyki deserowe i polej każdą z nich 1/2 szklanki sosu owocowego.
Jeśli chcesz, udekoruj bitą śmietaną.