Delikatny Budyń Chlebowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj Delikatnego budyniu chlebowego. Na 1,88 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 715 kalorii, 22g białka, oraz 34g tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, jajka, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj bez jaj karmelowy budyń chlebowy, gotowany na parze bez pieczenia budyń chlebowy, Delikatne Ciasto Czekoladowe, oraz Delikatne Ciasto Kruche dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby zrobić puddingi, Rozgrzej piekarnik do 350 stopni. Masło 6 10 uncji ramekin.
Połączyć brioche i mleko w rondlu i odstawić na 10 protokół.
Umieść rondel na średnim ogniu, a gdy bąbelki utworzą się na brzegach mleka, usuń z ognia.
W mikserze wyposażonym w łopatkę (lub w misce z mikserem ręcznym) ubijamy żółtka i cukier do jasnego i bladego. Lekko ubić gorącą mieszaninę chleba do jaj. Rozpadnie się na kawałki, ale nie pozwól, aby zmienił się w zacieru.
Ubij białka z solą w czystej misce miksera (lub dużej misce), aż utrzymają miękkie szczyty. Beat in the vanilla. Złóż białka do mieszanki Chlebowej. Dodajemy do ramekinów masę budyniową. Ustaw ramekiny w naczyniu do pieczenia na tyle dużym, aby je utrzymać, i wlać tyle wrzącej wody do naczynia, aby dojść do połowy boków ramekinów.
Piec budynie, aż tester ciasto włożone do środka wychodzi czysty, 25 do 35 minut.
W małym rondelku połączyć cukier, skórkę pomarańczową, sok pomarańczowy i wodę, doprowadzić do wrzenia i gotować przez 5 minut.
Zdjąć z ognia i wymieszać z białym winem. Smak i dostosować sok pomarańczowy i cukier, w razie potrzeby.
Aby służyć, Odwróć puddingi do płytkich misek i łyżka trochę sosu na i wokół każdego.
7 STYCZNIA 1877: "THE HOUSEHOLD: RECEIPTS FOR THE TABLE."PRZEPIS PODPISANY DOBRĄ GOSPODYNIĄ.—1877
Przedruk z The ESSENTIAL NEW YORK TIMES COOKBOOK autorstwa Amandy Hesser. Copyright (c) 2010 By The New York Times Company and Amanda Hesser. Copyright (c) 2010 By The New York Times Company. Wykorzystano za zgodą wydawcy, W. W. Norton & Company, Inc.