Delicata Squash z rozmarynem, szałwią i glazurą z cydru
Delicata Squash z rozmarynem, szałwią i glazurą z cydru to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 134 kalorie. Na 78 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz rozmaryn, pieprz, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 32%, to danie nie jest takie wspaniałe. Podobne przepisy to Klon Szałwia Pieczona Delicata Squash, Delicata Squash Ravioli z sosem maślanym szałwiowym, oraz Pieczona Delicata Squash z szałwią, pekanami + SOS Miso.
Instrukcje
Squash. Jeśli używasz delicata squash, obrać go obieraczką do warzyw, przeciąć wzdłuż na pół i zeskrobać nasiona łyżką.
Pokrój każdy kawałek wzdłuż na pół ponownie, a następnie w poprzek na plastry o grubości 1/2 cala. Inne rodzaje squasha należy obrać nożem szefa kuchni, zasiać, pokroić w 1-calowe kliny, a następnie pokroić w plasterki o grubości 1/2 cala.
Masło Ziołowe. Roztopić masło w dużym (12-calowy) patelnia na małym ogniu.
Dodaj szałwii i rozmarynu i gotować, mieszając, aż masło po prostu zaczyna się złoto brązowy, 3 do 5 protokół. Nie brązuj ziół. Gotowanie ziół w maśle łagodzi ich smak i poprawia ich konsystencję.
Dodaj squash na patelni, następnie jabłecznik, woda, ocet, i sól. Gotować, mieszając od czasu do czasu, na średnim ogniu w nawet wrzenia, aż cydr gotuje się do glazury i squash jest miękka, 20 do 30 protokół. Doprawić pieprzem, w razie potrzeby doprawić solą.
Herbfarm książka kucharska Jerry ' ego Traunfelda. Copyright ©2000 by Jerry Traunfeld. Przedruk za zgodą Scribner, oddział Simon & Schuster, Inc.