Darjeeling Dashi
Darjeeling Dashi jest bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 20. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 9 kalorii. Na 16 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka grzybów shiitake, pomidorów, liści herbaty darjeeling i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Darjeeling-Ciasto Czekoladowe, Dashi, oraz Dashi Ramen dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pomidory, grzyby, sos sojowy i miód połączyć z 1 qt. wodę w średnim rondlu i gotować na wolnym ogniu 5 minut. Wyłączyć ciepło i trzepaczka w miso, liście herbaty, i sól; niech strome 5 minut. Przecedzić przez drobnoziarnisty durszlak (Zapisz shiitakes do innego użycia, na przykład smażony ryż, makaron lub w dashi do zupy).
Ochłoń. Dashi przechowuje, schłodzony, w dużym szklanym słoiku do 1 tygodnia.