Dandelion Green i Shiitake Calzones
Dandelion Green i Shiitake Calzones mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 3,67 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 665 kalorii, 28g białka, oraz 33g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka cala, woda, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby wykorzystać ciasto na pizzę, możesz podążać za tym daniem głównym z Pizza Deserowa Z Grilla jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 68%, co jest dobre. Podobne przepisy to Dandelion Green i Shiitake Calzones, Sałatka Z Mniszka Lekarskiego Zielona, oraz Dandelion Green Smoothie.
Instrukcje
Ustaw kamień do pizzy lub płytki do pieczenia o wymiarach 16 na 14 cali na dolnej półce piekarnika i podgrzewaj do 500 przez co najmniej 30 minut. Tymczasem na dużej patelni podgrzej 2 łyżki oleju.
Dodać shiitakes i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zacznie brązowieć, o 4 protokół.
Dodać czosnek i gotować, często mieszając, aż lekko rumiane, o 3 protokół.
Pieczarki i czosnek przełożyć na talerz.
Na tej samej patelni podgrzej 1 łyżkę oleju.
Dodać zieleninę mniszka lekarskiego i 1 łyżkę wody i gotować, mieszając, aż zwiędną, o 4 protokół. Powrót grzyby i czosnek na patelnię, dodać pozostałe 1 łyżka wody i gotować, aż ciecz zostanie wchłonięta i zielenie są al dente. Doprawić solą i pieprzem i przełożyć na talerz.
Na lekko posypanej mąką powierzchni zwijamy lub rozciągamy ciasto, tworząc dwie 10-calowe rundy. Złóż 1 calzone na raz: przenieś 1 okrągłe ciasto do dobrze obsypanej mąką arkusza ciastek bez oprawek.
Posypać jedną czwartą Fontiny na połowie ciasta, pozostawiając 1-calową granicę. Wierzch z połową mieszanki mniszka lekarskiego i kolejną ćwiartką Fontiny. Złóż ciasto, aby zamknąć nadzienie i docisnąć krawędzie razem; zagniatać do uszczelnienia. Za pomocą wykałaczki, szturchnij dziurę w górze.
Posmaruj calzone oliwą z oliwek i posyp 1 łyżką parmezanu. Powtórz z pozostałymi składnikami na drugim arkuszu ciastek bez oprawek.
Przesuń arkusze cookie, aby zwolnić calzones i przesuń je na kamień pizzy.
Piec około 11 minut, lub do calzones są chrupiące i nadzienie jest bulgotanie przez otwory.
Pokrój je na pół i podawaj na gorąco.
Make Ahead: mieszaninę mniszka lekarskiego można gotować do 1 dnia wcześniej i przechowywać w lodówce.
Rekomendacja wina: proste, średnio treściwe Bordeaux, takie jak Michel Lynch Merlot z 1995 r., lub głębsze Mdoc, takie jak Chteau de Pez z 1994 r., oferują przyjemnie ściągający kontrast.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 34 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva]()
Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva
Rześkie, dojrzałe, czerwone jagody i wiśniowe aromaty są kształtowane przez żywą, świeżą kwasowość. W ustach smaki pokazują Klasyczne Sangiovese nuty ziemi, grzybów i skóry, z kręgosłupem mocnych, ale eleganckich tanin.Imponująca koncentracja i głębia, z aromatami i smakami jeżyn i czerwonej wiśni w pięknej kwasowości Chianti i eleganckiej strukturze taninowej.