Dal z soczewicy z olejem czosnkowo-kminkowym
Dal z soczewicy z olejem czosnkowo-kminkowym wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 5 porcji z 50 kalorii, 1G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 42 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, całe 30, i wegańskie dieta. Jeśli masz wodę, kolendrę, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Dal z soczewicy z olejem czosnkowo-kminkowym, Warzywa z kminkiem i ciecierzycą na Komosie ryżowej, oraz Oliwki Z Kminkiem W Żytniej Sałatce Z Fasoli Garbanzo Z Pomarańczami dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu umieścić soczewicę i kurkumę; przykryć 4 szklankami wody. Doprowadzić do wrzenia; przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować 15 minut, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj pomidora; gotować przez 5 minut lub do soczewicy są miękkie. Wymieszać z solą; ogrzać.
Rozgrzać olej roślinny na małej patelni na średnim ogniu.
Dodaj nasiona kminku i czosnek; gotować 2 minuty lub aż czosnek będzie złoty, stale mieszając. Wymieszać z czerwoną papryką i zdjąć z ognia.
Wlać mieszaninę oleju na soczewicy i wymieszać w 2 łyżki kolendry. Łyżka dal do poszczególnych misek, i posypać pozostałą kolendrę i sok z cytryny.