Dak Bokkeum ze szpinakiem (Koreański Duszony kurczak ze szpinakiem)

Dak Bokkeum ze szpinakiem (Koreański Duszony kurczak ze szpinakiem)
Dak Bokkeum ze szpinakiem (Koreański Duszony kurczak ze szpinakiem) może być tylko Koreański przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 452 kalorie, 35g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 2,42 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Działa dobrze jako danie główne w rozsądnej cenie. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, zielona cebula Topy, pieprz, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać krótki ryż zbożowy, można śledzić to danie główne z Pudding Ryżowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jeyuk-Bokkeum (Korean Spicy Pork Stir-Fry), Szpinakowe naleśniki z klonem duszone jagody, oraz Pikantne duszone ziemniaki i szpinak z maślanką (Aloo chaas) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz pierwsze 8 składników w dużej misce. Wymieszać z kurczakiem. Przykryć i marynować 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Umieść ryż w średnim rondlu; przykryj wodą do 2 cali nad ryżem. Wymieszać ryż; odcedzić. Powtórz procedurę dwa razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Dodaj 1 1/2 szklanki wody do odsączonego ryżu na patelni. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Wyjąć z ognia; odstawić 10 minut.
5
Podczas gotowania ryżu, doprowadzić 1/3 szklanki wody do wrzenia w holenderskim piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
6
Dodać mieszaninę kurczaka; doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 20 minut. Odkryć i gotować na wolnym ogniu 10 minut lub aż mieszanina zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
7
Zdjąć z ognia; wymieszać z zieloną cebulą i szpinakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
SzpinakSzpinak
8
Posypać sezamem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
9
Podawać z ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Quintan Essentia Chenin Blanc z 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 35 dolarów za butelkę.
Quinta Essentia Chenin Blanc
Quinta Essentia Chenin Blanc
Głęboki żółty kolor sugeruje pełną dojrzałość i złożoność. Aromaty pieczonej gruszki, dojrzałego jabłka, nuty świeżych cytrusów i prażonych orzechów są obecne na złożonym i warstwowym nosie. Podniebienie jest bogato teksturowane odsłaniając ananasa, tropikalne owoce i Golden delicious apple. Wykończenie jest długie uzupełnione przez twardą kwasowość, która daje długość wina i ostrość.Połącz to wino z grillowanymi rybami i owocami morza w ogóle.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia36
Magazyn