Dżem truskawkowy

Dżem truskawkowy
Dżem truskawkowy to przyprawa, która służy 30. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 44 kalorie. Na 59 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 3 osoby uznały ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest idealny do Dzień Matki. Mieszanka truskawek, cukier dżem, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Dżem z zamrażarki truskawkowej o niskiej zawartości cukru + wskazówki i porady dotyczące konfitury, dżem truskawkowy, jak zrobić dżem truskawkowy, truskawkowy s, oraz Dżem truskawkowy jalapeno i truskawkowa bazylia.

Instrukcje

1
Przygotować truskawki, wycierając je kawałkiem wilgotnego papieru kuchennego. (Wycieranie truskawek zamiast ich mycia zapewnia, że owoce nie wchłaniają zbyt dużej ilości wody, a dżem nie ustawia się łatwo.) Aby łuskać owoce, użyj noża, aby wyciąć kształt stożka w truskawce i usunąć łodygę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Winogrona Czerwone BezpestkoweWinogrona Czerwone Bezpestkowe
Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W PlastryBrzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plastry
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
2
Pokrój duże jagody na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Winogrona Czerwone BezpestkoweWinogrona Czerwone Bezpestkowe
3
Truskawki włóż do miski i delikatnie przerzuć przez cukier. Pozostawić w temperaturze pokojowej na 12 godzin lub na noc. Proces ten pomaga w rozpuszczeniu cukru, zapewnia, że owoce nie rozpadają się zbytnio i pomaga zachować żywy kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Winogrona Czerwone BezpestkoweWinogrona Czerwone Bezpestkowe
Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W PlastryBrzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plastry
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Przed rozpoczęciem dżemu włóż 2 spodki do zamrażarki. Mieszankę truskawkową przełożyć na patelnię z sokiem z cytryny. Ustawić na małym ogniu i gotować bardzo delikatnie. Jeśli cukier pozostanie na bokach patelni, zanurz pędzel do ciasta w gorącej wodzie i umyj cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Winogrona Czerwone BezpestkoweWinogrona Czerwone Bezpestkowe
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Różne Krakersy Lub Chipsy PitaRóżne Krakersy Lub Chipsy Pita
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Kiedy nie czujesz już żadnych ziaren cukru, podgrzej ogień, aby zacząć bulgotać dżem i doprowadzić go do wrzenia. (Cukier musi być całkowicie rozpuszczony przed zwiększeniem ciepła, w przeciwnym razie trudno będzie ustawić dżem i może zawierać skrystalizowane bryły cukru.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
DżemDżem
6
Gotuj twardo przez 5-10 minut, aż dżem osiągnie 105 ° C na termometrze konserwowym lub cyfrowym, a następnie wyłącz ciepło. Jeśli nie masz termometru, łyżka trochę dżemu na jednym z zimnych spodków. Pozostaw na 30 sekund, a następnie naciśnij palcem; jeśli dżem się zmarszczy i nie zaleje, aby wypełnić lukę, jest gotowy. Jeśli nie, włącz ponownie ciepło i gotuj jeszcze przez 2 minuty, a następnie wyłącz ciepło i ponownie wykonaj test zmarszczek. Powtarzaj, aż będzie gotowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
7
Użyj łyżki, aby przejrzeć wszelkie szumowiny, które wynurzyły się na powierzchnię i wyrzuć to. Zrób to tylko raz na końcu, a nie stale podczas fazy wrzenia, aby zmniejszyć marnotrawstwo.
8
Dodaj gałkę masła, jeśli chcesz, do gotowego dżemu i wymieszaj, aby się stopić. Pomoże to rozpuścić wszelkie resztki szumowiny, których nie udało Ci się oderwać od góry. Pozostaw dżem na 15 minut, aby upewnić się, że owoce pozostają zawieszone w mieszaninie i nie wszystkie unoszą się na górze słoika z dżemem. Tymczasem wysterylizuj swoje słoiki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W PlastryBrzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plastry
DżemDżem
9
Kadzi do ciepłych słoików, wypełniając tuż poniżej krawędzi.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
10
Umieść woskową tarczę na dżemie (zapobiega to tworzeniu się pleśni), a następnie przykryj pokrywką lub kółkiem celofanowym i elastyczną taśmą. Pop na etykiecie (Dołącz datę), plus ładny top tkaniny, jeśli chcesz. Dżem można przechowywać do 1 roku w chłodnym, suchym miejscu. Przechowywać w lodówce po otwarciu.
Składniki, których będziesz potrzebować
DaktyleDaktyle
DżemDżem
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje30
Ocena Zdrowia2
Magazyn