Dżem truskawkowy

Dżem truskawkowy
Dżem truskawkowy to przyprawa, która służy 30. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 44 kalorie. Na 59 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 3 osoby uznały ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest idealny do Dzień Matki. Mieszanka truskawek, cukier dżem, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Dżem z zamrażarki truskawkowej o niskiej zawartości cukru + wskazówki i porady dotyczące konfitury, dżem truskawkowy, jak zrobić dżem truskawkowy, truskawkowy s, oraz Dżem truskawkowy jalapeno i truskawkowa bazylia.

Instrukcje

1
Przygotować truskawki, wycierając je kawałkiem wilgotnego papieru kuchennego. (Wycieranie truskawek zamiast ich mycia zapewnia, że owoce nie wchłaniają zbyt dużej ilości wody, a dżem nie ustawia się łatwo.) Aby łuskać owoce, użyj noża, aby wyciąć kształt stożka w truskawce i usunąć łodygę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżki Niskosłodzonej Konfitury Truskawkowej1/2 łyżki Niskosłodzonej Konfitury Truskawkowej
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
2
Pokrój duże jagody na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane, łuskane, Prażone I Solone PistacjePosiekane, łuskane, Prażone I Solone Pistacje
3
Truskawki włóż do miski i delikatnie przerzuć przez cukier. Pozostawić w temperaturze pokojowej na 12 godzin lub na noc. Proces ten pomaga w rozpuszczeniu cukru, zapewnia, że owoce nie rozpadają się zbytnio i pomaga zachować żywy kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżki Niskosłodzonej Konfitury Truskawkowej1/2 łyżki Niskosłodzonej Konfitury Truskawkowej
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Przed rozpoczęciem dżemu włóż 2 spodki do zamrażarki. Mieszankę truskawkową przełożyć na patelnię z sokiem z cytryny. Ustawić na małym ogniu i gotować bardzo delikatnie. Jeśli cukier pozostanie na bokach patelni, zanurz pędzel do ciasta w gorącej wodzie i umyj cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1/2 łyżki Niskosłodzonej Konfitury Truskawkowej1/2 łyżki Niskosłodzonej Konfitury Truskawkowej
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Kiedy nie czujesz już żadnych ziaren cukru, podgrzej ogień, aby zacząć bulgotać dżem i doprowadzić go do wrzenia. (Cukier musi być całkowicie rozpuszczony przed zwiększeniem ciepła, w przeciwnym razie trudno będzie ustawić dżem i może zawierać skrystalizowane bryły cukru.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
DżemDżem
6
Gotuj twardo przez 5-10 minut, aż dżem osiągnie 105 ° C na termometrze konserwowym lub cyfrowym, a następnie wyłącz ciepło. Jeśli nie masz termometru, łyżka trochę dżemu na jednym z zimnych spodków. Pozostaw na 30 sekund, a następnie naciśnij palcem; jeśli dżem się zmarszczy i nie zaleje, aby wypełnić lukę, jest gotowy. Jeśli nie, włącz ponownie ciepło i gotuj jeszcze przez 2 minuty, a następnie wyłącz ciepło i ponownie wykonaj test zmarszczek. Powtarzaj, aż będzie gotowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
7
Użyj łyżki, aby przejrzeć wszelkie szumowiny, które wynurzyły się na powierzchnię i wyrzuć to. Zrób to tylko raz na końcu, a nie stale podczas fazy wrzenia, aby zmniejszyć marnotrawstwo.
8
Dodaj gałkę masła, jeśli chcesz, do gotowego dżemu i wymieszaj, aby się stopić. Pomoże to rozpuścić wszelkie resztki szumowiny, których nie udało Ci się oderwać od góry. Pozostaw dżem na 15 minut, aby upewnić się, że owoce pozostają zawieszone w mieszaninie i nie wszystkie unoszą się na górze słoika z dżemem. Tymczasem wysterylizuj swoje słoiki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
DżemDżem
9
Kadzi do ciepłych słoików, wypełniając tuż poniżej krawędzi.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
10
Umieść woskową tarczę na dżemie (zapobiega to tworzeniu się pleśni), a następnie przykryj pokrywką lub kółkiem celofanowym i elastyczną taśmą. Pop na etykiecie (Dołącz datę), plus ładny top tkaniny, jeśli chcesz. Dżem można przechowywać do 1 roku w chłodnym, suchym miejscu. Przechowywać w lodówce po otwarciu.
Składniki, których będziesz potrzebować
DaktyleDaktyle
DżemDżem
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje30
Ocena Zdrowia2
Magazyn