Cztery Sery Polenta
Cztery ser Polenta może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na $3.29 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 766 kalorii, 36g białka, oraz 45 g tłuszczu na porcję. Mieszanka grubej mąki kukurydzianej, ser topiony z mleka krowiego, bulion z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Trzy Serowe Polenta, Kremowa Polenta Dwuserwowa, oraz Ser Chili Polenta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Doprowadzić bulion z kurczaka i 1 1/2 szklanki wody do wrzenia w garnku. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i stopniowo trzepać w mączce kukurydzianej. Gotować, mieszając, do miękkości, 30 do 35 minut (polenta powinna być jeszcze wystarczająco cienka, aby wlać). Wymieszać masło, natkę pietruszki, gałkę muszkatołową oraz sól i pieprz do smaku.
Masło naczynie do pieczenia.
Wlać jedną czwartą polenty i top z 1 rodzaju pokrojonego w kostkę sera do wyboru.
Dodaj kolejną ćwiartkę polenty, a następnie kolejny pokrojony w kostkę ser.
Dodaj kolejną warstwę polenty i pozostały ser pokrojony w kostkę. Top z pozostałą polenta i posypać Parmigiano-Reggiano.
Dekoruj rozmarynem i pomidorami. (Jeśli nie podajesz od razu, niech zapiekanka ostygnie, a następnie przykryć i przechowywać w lodówce. Aby podgrzać, doprowadzić do temperatury pokojowej, a następnie piec zgodnie z zaleceniami. Może to potrwać dodatkowe 10 do 15 minut.)
Piec zapiekankę na złoty kolor, 20 do 30 minut.
Jeśli masz jakieś resztki, usmaż polentę i podawaj następnego ranka z jajkami.