Czosnkowy smażony boćwina
Smażony boćwina z czosnkiem to bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i laktoowo-owowegetariański dodatek. Jedna porcja zawiera 81 kalorii , 2 g białka i 7 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 4 osób i kosztuje 50 centów za porcję. Ten przepis z Foodnetwork ma 530 fanów. Mieszanka boćwiny, odrobina czerwonego octu winnego, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 20 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 99% . Ta ocena jest niesamowita. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również przepisy takie jak Quiche z boćwiną i grzybami , Zapiekanka z boćwiną i grzybami i Linguine z boćwiną .
Instrukcje
Zobacz jak wykonać ten przepis.
Dodaj olej do dużej patelni, dodaj czosnek i płatki czerwonej papryki. Smaż na średnim ogniu, aż czosnek się zarumieni.
Dodaj pokrojone żeberka boćwiny i smaż, aż zmiękną, około 4 minut.
Dodaj liście botwiny i dopraw solą do smaku. Gotuj, aż liście zwiędną. Dodaj odrobinę czerwonego octu winnego.