Czosnkowo-rozmarynowa pieczeń z jagnięciny
Czosnkowo-rozmarynowa pieczeń z jagnięciny jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 12 i kosztuje $2.37 za porcję. Jedna porcja zawiera 483 kalorie, 28g białka, oraz 40 g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz koszerną sól, jagnięcinę po francusku, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczona jagnięcina z rozmarynem i czosnkiem, Pieczeń z jagnięciny z rozmarynem, oraz Drop Dead Gorgeous-Garlic Studded Roast Leg of Lamb dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić jagnięcinę, mięso od strony dołu, na patelni brojlerów pokrytej sprayem do gotowania.
Wytnij 1-calowe głębokie szczeliny między każdym żebrem Na spodzie każdego stojaka; stuff 2 plastry czosnku do każdej szczeliny. Obróć jagnięcinę, mięso do góry; płaszcz sprayem do gotowania.
Posypać pieprzem i rozmarynem, naciskając delikatnie, aby przylegać. Przykryć i marynować w lodówce 8 godzin lub na noc.
Jagnięcinę posypać równomiernie solą.
Piec w temperaturze 450 przez 20 minut lub aż termometr zarejestruje 145 (średnio Rzadki) do 160 (średnio). Przykryć folią; odstawić na 10 minut przed krojeniem każdego stojaka na 8 sztuk.