Czosnkowe Chipsy Pita
Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 123 kalorie, 0g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Na 19 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jeśli masz pitas, mieloną kolendrę, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Pieczony czosnek Dip ze szpinakiem i karczochem z czosnkowymi chipsami Pita, Dip śródziemnomorski z czosnkowymi chipsami Pita, oraz Chipsy Czosnkowo-Ziołowe Pita dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°. w bardzo małym rondlu rozgrzej olej, czosnek i kolendrę; doprawić solą i pieprzem. Gotować na średnim ogniu, aż czosnek będzie złoty, 2 do 3 protokół.
Zdjąć patelnię z ognia i odstawić na 5 minut. Odrzuć czosnek.
Pędzel olej na szorstkich stronach pitas; stos i pokroić każdy na 8 klinów.
Umieść połowę klinów Oil side Up na 2 blach do pieczenia.
Piec na złoty kolor, około 5 minut. Powtórz z resztą.