Czosnek i rozmaryn pieczony indyk
Czosnek i rozmaryn powoli pieczony indyk jest bezglutenowe i pierwotne danie główne. Na 1,33 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 484 kalorie, 70g białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka masła, rozmaryn, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Ciasto z jagnięciną, rozmarynem i pieczonym czosnkiem, Pieczony indyk z masłem Rozmarynowo-czosnkowym i sosem na patelni, oraz Wolno pieczona noga jagnięcina bez kości z czosnkiem, rozmarynem i cytryną.
Instrukcje
Usunąć i wyrzucić podroby i szyję z indyka. Przyciąć nadmiar tłuszczu. Zaczynając od jamy szyi, rozluźnij skórę od piersi i podudzia, wkładając palce, delikatnie naciskając między skórę a mięso. Zmielić 3 ząbki czosnku; połączyć mielony czosnek, posiekany rozmaryn i następne 4 składniki (przez pieprz) w małej misce. Masełko wcierać pod rozluźnioną skórę i wcierać na piersi i podudzia. Wyciągnij końcówki skrzydeł w górę i na plecy; włóż pod indyka.
Pozostałe 6 ząbków czosnku i gałązki rozmarynu umieścić w jamie ciała. Wiązać nogi razem ze sznurkiem kuchennym.
Odstawić indyka na 1 godzinę w temperaturze pokojowej.
Umieść indyka, pierś do góry, na stojaku na patelni pokrytej sprayem do gotowania.
Umieść stojak na patelni.
Piec w 500 przez 30 minut. Zmniejszyć ogień do 250; piec przez 2 godziny lub do momentu włożenia termometru do mięsistej części uda 16
Wyjąć z piekarnika; przykryć luźno folią.
Odstawić na 20 minut. Wyrzucić skórę.