Czerwony ryż Chile z czarną fasolą i suszonym Tofu
Czerwony ryż Chile z czarną fasolą i suszonym tofu może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 322 kalorie, 13g białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na 1,75 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Udaj się do sklepu i odebrać paprykę, tofu, zielona cebula, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest dostarczany przez blog.fatfreevegan.com. z łyżką wynik 74%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Czerwony kurczak Chile z ryżem i czarną fasolą, Garnek Crock czerwona fasola i ryż, oraz Tofu i czarna fasola stir fry.
Instrukcje
1
Podgrzać na średniej wysokości i dodać cebulę. Gotować, mieszając, aż cebula stanie się przezroczysta.
Dodać ryż i gotować przez kolejną minutę lub dwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®
3
Dodać czosnek, 1 1/2 łyżeczki proszku chile, i wędzonej papryki i gotować przez 1 więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 8-uncjowe Pudełko Muszelek Cannelloni (12 Muszli), Namoczone W Ciepłej Wodzie Przez 2 Minuty
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Czosnek Goya®
4
Dodaj bulion i sól (użyj mniej, jeśli bulion jest solony) i dobrze wymieszaj. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i przykryć garnek. Gotować przez 25 minut. Podczas gotowania ryżu, przygotować suszone tofu, loki sojowe, lub TVP, jeśli go używasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Groszek Goya®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Teksturowane Białko Roślinne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
5
Umieść suszone loki tofu / sojowe w misce do mikrofalówki i dodaj 1 szklankę bulionu warzywnego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Orzeszków Piniowych, Prażonych
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
6
Dodać wystarczającą ilość wody do pokrycia i wymieszać 1 łyżeczkę proszku chile. Kuchenka mikrofalowa na dużej mocy, aż bulion się zagotuje. Wymieszać i odstawić, aż wysuszone tofu będzie miękkie. (Jeśli używasz dużych kawałków TVP, dodatkowy czas gotowania może być konieczne.) Na przemian, doprowadzić do wrzenia na piecu przez 1 minutę i odstawić do miękkości. Po ugotowaniu ryżu przez 25 minut, odsączyć suszone tofu i dodać go i czarną fasolę do ryżu. Nie mieszaj-po prostu połóż je na wierzchu ryżu. Ponownie przykryć garnek i nadal gotować, aż ryż będzie miękki i ciecz zostanie wchłonięta, około 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
4 Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok. 1-1/4 Funta)
Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Teksturowane Białko Roślinne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Suszony Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
7
Dodać zieloną cebulę i szpinak, ponownie przykryć, i gotować przez 5 Więcej minut. Dobrze wymieszać, aby połączyć i podawać z salsą przy stole.