Czerwony Kurczak z warzywami
Czerwony Kurczak z warzywami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 903 kalorie, 34g białka, oraz 50 g tłuszczu każdy. Na 1,79 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pastę pomidorową, oliwę z oliwek, sól i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć ziemniaki można śledzić to danie główne z Bułeczki Z Słodkimi Ziemniakami jako deser. 5 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 70%. Podobne przepisy to Tajskie czerwone Curry z warzywami, Marynowana Czerwona Cebula, oraz Rolada Z Czerwonego Aksamitu.
Instrukcje
Rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i kurkumę i saute; gdy cebula są brązowe, dodać kurczaka i saute przez około 10 protokół, lub aż kurczak jest prawie gotowane przez.
Dodaj koncentrat pomidorowy, wodę, sól i pieprz do smaku. Wymieszać, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 20 do 30 minut, podczas których " sos " powinien zagęścić.
W międzyczasie włóż marchew do małego rondla; dodaj cukier i gotuj, aż marchew będzie miękka do karmelizacji. Po ugotowaniu odcedzić marchewkę.
Podgrzać 1 łyżkę oleju roślinnego na małej patelni na średnim ogniu, dodać marchew i saute. Odstawić.
Podgrzać pozostałe 3 łyżki oleju roślinnego na dużej patelni, dodać ziemniaki i usmażyć. (W razie potrzeby dodać szczyptę kurkumy i szczyptę soli.)
Do kurczaka dodać marchew i ziemniaki, Wszystko razem wymieszać i podawać.