Czerwone curry kebaby z kurczaka
Jeśli masz mniej więcej 20 minut do wydania w kuchni, czerwone curry kebaby z kurczaka może być wybitny bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne przepis do wypróbowania. To danie główne ma 243 kalorie, 27g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2. Na 2,17 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 64 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Mieszanka piersi z kurczaka, cebula, mleko kokosowe, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. Kilka osób naprawdę lubiło to indyjskie danie. Z łyżeczką wynik 92%, to danie jest świetne. Podobne przepisy to Malay Chicken Curry Kebabs, Kebaby z kurczakiem i czerwoną papryką, oraz Grillowany kurczak, czerwona cebula i miętowe kebaby z sałatką grecką.
Instrukcje
Rozpal grilla lub podgrzej patelnię na patelni do wysokości. Do miski wlej kurczaka, pastę curry i mleko kokosowe, a następnie dobrze wymieszaj, aż kurczak będzie równomiernie pokryty. Nawlecz warzywa i kurczaka na szaszłyki. Szaszłyki gotować na grillu lub patelni przez 5-8 minut, obracając co jakiś czas, aż kurczak zostanie ugotowany i zwęglony.
Podawać z ryżem herby, sałatką i połową limonki do wyciśnięcia.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Winnice Illahe i Winnica Gruner Veltliner z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Illahe winnice i Winiarnia Gruner Veltliner
Aromaty zielonego jabłka i ogórka w stylu meksykańskim (nuty chili i limonki) z podniebieniem dżemu z mniszka lekarskiego, mokrego kamienia, kwiatu gruszy, kiwi i lucerny.Nasza fermentacja w beczkach akacjowych nadaje teksturowanemu odczuciu w ustach tego wina, które jest akcentowane klasycznym wykończeniem z białego pieprzu grüner.