Czerwona Wołowina Chili

Czerwona Wołowina Chili
Przepis Red Beef Chili można zrobić w około 2 godziny i 30 minut. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 5,44 USD za porcję. To danie główne ma 773 kalorii, 75g białka, oraz 39g tłuszczu na porcję. Jest to drogie przepis dla fanów amerykańskiego jedzenia. 17 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest idealny do Super Bowl. Udaj się do sklepu i odbierz Cascabel chile powder, dolną okrągłą wołowinę, puree z papryki chipotle i kilka innych rzeczy do zrobienia dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 91%, to danie jest wyjątkowe. Podobne przepisy obejmują Czerwona Wołowina Chili, wołowina taty + czerwone wino chili, oraz 10th Annual Chili Contest: Entry-Red Chili.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Podgrzej 2 łyżki oleju w dużym holenderskim piekarniku na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
3
Posyp wołowinę solą i pieprzem, dodaj jedną trzecią mięsa na patelnię i smaż, aż się zrumieni ze wszystkich stron. Powtórz z olejem i mięsem, spuszczając nadmiar płynu z patelni między partiami. Włóż mięso na patelnię, posyp kminkiem i dobrze wymieszaj. Zdeglasuj patelnię piwem i zagotuj. Gotuj, aż piwo prawie całkowicie się zmniejszy.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
1 Uncja Mieszanki Gorącej Czekolady1 Uncja Mieszanki Gorącej Czekolady
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Wyjmij mięso z patelni i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Na tej samej patelni dodaj pozostałą 1 łyżkę oleju do tej samej patelni, a następnie dodaj cebulę i gotuj na średnim ogniu do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Dodaj czosnek i gotuj przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
7
Dodaj paprykę habanero, Thai bird, jalapeno i poblano i gotuj do miękkości, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
12-15 Pomidorów, Umytych, Bez Skórki Przypominającej Papier12-15 Pomidorów, Umytych, Bez Skórki Przypominającej Papier
1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki
8
Dodaj pieprz ancho chile, proszek Cascabel chile, puree z papryki chipotle, proszek pasilla chile i proszek New Mexican chile i gotuj dodatkowe 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ancho Chili PepperAncho Chili Pepper
Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu AdoboPapryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
Polędwiczka Wieprzowa Przekrojona Na PółPolędwiczka Wieprzowa Przekrojona Na Pół
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
9
Dodaj bulion z kurczaka i pomidory, zagotuj i gotuj, aż lekko zgęstnieje, 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
10
Puree z blenderem zanurzeniowym.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
11
Dodaj wołowinę z powrotem na patelnię, zmniejsz ogień do średniego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż chili będzie gęste, a wołowina będzie miękka, około 1 godziny 15 minut. Jeśli chili ma za dużo płynu, gotuj bez przykrycia, aby zgęstnieć, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
12
Zdejmij z ognia, dodaj czekoladę i syrop klonowy i mieszaj, aż czekolada się rozpuści i połączy, a następnie dostosuj przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
13
Podawać z prażoną kminkiem Crema.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Oaxacan, Podzielony Na Cienkie Paski (można Zastąpić Mozzarellą)Ser Oaxacan, Podzielony Na Cienkie Paski (można Zastąpić Mozzarellą)
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
14
Umieść kminek na małej patelni do smażenia na średnim ogniu. Opiekaj na lekko złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
4 Do 6 Piersi Kurczaka Z Kością I Skórą4 Do 6 Piersi Kurczaka Z Kością I Skórą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
15
Umieść w małej misce. Dodaj cremę i dopraw solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Ser Oaxacan, Podzielony Na Cienkie Paski (można Zastąpić Mozzarellą)Ser Oaxacan, Podzielony Na Cienkie Paski (można Zastąpić Mozzarellą)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
16
Umieść w wyciskanej butelce do podania.

Polecane wino: Cava, Shiraz, Grenache

Cava, Shiraz i Grenache to moje najlepsze typy na Chili Con Carne. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne w przypadku pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Możesz spróbować Juve & Camps Reserva de la Familia 40th Anniversary Cuvee Cava. Recenzentom podoba się to z oceną 4,7 na 5 gwiazdek i ceną około 18 dolarów za butelkę.
Juve & Camps Reserva de la Familia 40-lecie Cuvee Cava
Juve & Camps Reserva de la Familia 40-lecie Cuvee Cava
Jasnozłoty Kolor Cava ma aromaty dojrzałych białych brzoskwiń, prażonej bagietki z nutą cytrusów cytrynowych i moreli. Podniebienie jest bogate i szerokie ze smakami zielonego jabłka, zielonej herbaty jaśminowej i prażonych migdałów. Ta Brut nature cava jest niezwykle wszechstronna, ponieważ nie dodaje się dawki, więc kwasowość i bąbelki oczyszczają podniebienie po każdym kęsie. Polecane Dania: krewetki czosnkowe, labraks marynowany miso, tuńczyk inkrustowany sezamem, Kurczak tikka masala i Jamon Iberico.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia60
Magazyn