Czerwona kapusta-sałatka szparagowa z sosem Tahini
Czerwona kapusta-sałatka szparagowa z sosem Tahini może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury przystawki. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 224 kalorie, 8G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 2,06 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 33 minuty. Udaj się do sklepu i odbierz szparagi, wodę, tahini i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 87%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Sałatka z kapusty Tęczowej z sosem tahini-cytryna, Sałatka szparagowa z sosem kurkuma tahini, oraz Szparagi Z Sosem Klonowym Tahini.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu. Szparagi blanszować, aż będą miękkie, odcedzić i natychmiast zanurzyć w lodowatej wodzie, aby zatrzymać proces gotowania. Gdy szparagi są zimne, odcedzić i pokroić po przekątnej na 1-calowe kawałki.
W małej misce wymieszaj razem tahini, wodę, sok z cytryny i czosnek. Wymieszać z cukrem do smaku.
W dużej misce wrzucić szparagi, czerwoną kapustę, rzodkiewkę, zieloną cebulę, fetę, orzeszki piniowe i koperek.
Wlać sos tahini i wymieszać, aby połączyć.