Czerwona cebula, gruyère & rosemary fougasse
Czerwona cebula, gruyère & rosemary fougasse zajmuje mniej więcej 2 godziny i 10 minut od początku do końca. To danie główne ma 891 kalorii, 31g białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 3 i kosztuje $1.88 za porcję. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, cukier, saszetkę easy-blend drożdże i kilka innych rzeczy, aby to zrobić dzisiaj. 189 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 43%, to danie jest solidne. Spróbuj Red onion, cherry tomato & rosemary fougasse, Czerwona Zapiekanka Ziemniaczano-Pomidorowa Z Porami, Gruyère I Rozmarynem, oraz Rozmaryn i czarna oliwka Fougasse dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przełóż mąkę do miski. Aby łatwo wymieszać suszone drożdże, wymieszaj je z mąką. W przypadku świeżych drożdży, pokruszyć i wcierać w mąkę tak, jak z masłem podczas robienia ciasta.
Zagotować czajnik i odmierzyć 100 ml do dzbanka. Dopełnij zimną wodą do kreski 300ml. Przetestuj temperaturę palcem, aby czuć się idealnie gorąco.
Zrobić studnię w środku suchych składników i wlać płyn na raz.
Szybko wymieszaj za pomocą rąk lub drewnianego widelca, aby uzyskać miękkie i lekko lepkie ciasto. Wytrzyj ciasto wokół miski, aby zebrać luźną mąkę.
Posypać powierzchnię roboczą mąką i wyjąć ciasto. Ugniataj, rozciągając go od siebie, a następnie składając go na pół w kierunku siebie i odpychając piętą dłoni. Daj mu ćwierć obrotu i powtórz, rozwijając rytm.
Gdy ciasto będzie gładkie, włóż je z powrotem do miski, przykryj ręcznikiem i pozostaw do odpoczynku na 1 godzinę (nie ma potrzeby znajdowania ciepłego miejsca). Ciasto jest gotowe, gdy wróci po naciśnięciu palcem.
Cienko pokroić cebulę i delikatnie gotować w oleju, aż zmięknie, o 5 min.
Gruyre pokroić w drobną kostkę. Posiekaj połowę rozmarynu.
Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i lekko zagnieść w cebulę i posiekany rozmaryn.
Używając ostrego noża, przeciąć ciasto na pół.
Rozwałkuj lub naciśnij jeden kawałek ciasta na prostokątny kształt około 20 cm x 25 cm, a następnie przenieś na blachę do pieczenia wyłożoną nieprzywierającym papierem. Zrobić duże ukośne cięcie na środku ciasta prawie do końców. Wykonaj trzy mniejsze ukośne cięcia po obu stronach dużego cięcia, aby uzyskać kształt liścia.
Powtórzyć z drugim kawałkiem ciasta. Do ciasta wbijać w odstępach kostkę gruyre ' a i gałązki rozmarynu, następnie posypać odrobiną mąki i soli morskiej.
Piekarnik do 240C / 220C wentylator / Gaz
Pozostaw bochenki na 20 minut, a następnie piecz przez 13-15 minut, aż będą złote.
Podawać na ciepło z zupami i przystawkami.