Czerpany: herbata jaśminowa i sorbet z płatków róży
Need a bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański deser? Scooped: jaśmin Tean i sorbet płatek róży może być wybitny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 16 i kosztuje 97 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 136 kalorii, 1G białka, oraz 6G tłuszczu. To będzie hit w Twoim Dzień Matki wydarzenie. Ten przepis jest lubiany przez 66 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz mleko kokosowe, perły z tapioki, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Sorbet Z Płatków Róży, Sorbet: malinowy, hibiskusowy, lawendowy i różany, oraz Ciasto Z Płatkami Róży.
Instrukcje
W czajniku elektrycznym lub małym rondlu podgrzać wodę do 82°. nie doprowadzaj do wrzenia teraz lub w dowolnym momencie podczas wytwarzania sorbetu, lub podstawa zmieni gorzki i nabierze "gotowanego" smaku.
W rondlu 2 quart, połączyć cukier, perły jaśminu, płatki róży i anyż.
Zalać wodą i mieszać, aż cukier się rozpuści. Umieść garnek na najniższym możliwym ogniu i pozostaw strome na 10 minut.
Wlać herbatę przez sitko do pojemnika i dodać sok z limonki i skórkę. Przykryć i schłodzić przez noc lub do bardzo zimnego, a następnie ubijać zgodnie z instrukcjami Maszyny do lodów. Zamrozić sorbet na dodatkowe dwie do trzech godzin lub do momentu pełnego przygotowania przed podaniem.
Aby podawać z bulionem kokosowym, wlej 3 do 4 łyżek mleka kokosowego do małych miseczek, dodaj dwie małe miarki sorbetu i dodaj 1 do 2 łyżek pereł tapioki.