Czekoladowy Deser Migdałowy
Czekoladowy Deser Migdałowy zajmuje od początku do końca około 30 minut . Ten deser ma 214 kalorii , 5 g białka i 11 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 15 osób i kosztuje 73 centy za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Udaj się do sklepu i kup batonik z mlecznej czekolady, ciasto anielskie, mleko i kilka innych rzeczy, które możesz przygotować już dziś. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 27% wyniku , co jest raczej złym wynikiem. Naleśniki deserowe czekoladowo-migdałowe , Desery czekoladowo-migdałowe i Migdałowy deser wenecki są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Ułóż połowę kostek ciasta w nienatłuszczonej formie o średnicy 13 cali. x 9 cali danie; odłożyć na bok. W dużym rondlu wymieszaj mleko i mieszankę budyniową.
Dodaj batonik. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż mieszanina się zagotuje. Gotuj i mieszaj 1-2 minuty dłużej lub do momentu, aż zgęstnieje.
Połowę budyniu wylać na kostki ciasta.
Posypać połową migdałów; przykryć i przechowywać w lodówce.
Przenieś pozostały budyń do małej miski; przykryć i przechowywać w lodówce aż do zastygnięcia.
Na deser ułóż pozostałe kostki ciasta.
Ubij schłodzony budyń; wymieszać z bitą śmietaną.
Rozsmaruj na wierzchu i posyp pozostałymi migdałami. Przykryj i wstaw do lodówki na co najmniej 1 godzinę.
Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Moscato Dasti
Kremowe sherry, wino porto i Moscato d'Asti to świetny wybór na deser. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Johnson Estate z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Johnson Estate]()
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "