Czekoladowy Chleb Z Cukinią
Czekoladowy chleb z cukinią może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji śniadaniowej. Na 33 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten przepis wegetariański lacto ovo ma 240 kalorii, 4G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 16. Jeśli masz pod ręką jajka, cynamon, granulki kawy rozpuszczalnej i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Chocolate Chocolate Chip Oliwa Z Oliwek Chleb Z Cukinią, Czekoladowy Chleb Z Cukinią, oraz Czekoladowy Chleb Z Cukinią.
Instrukcje
Umieść świeżo startą cukinię w sitku nad miseczką, aby złapać nadmiar wilgoci, gdy spływa, podczas pracy nad przygotowaniem pozostałych składników i przygotowaniem przepisu.
Jeśli z jakiegoś powodu cukinia jest po suchej stronie, nawilż rozdrobnioną cukinię, mocząc ją najpierw w wodzie, a następnie umieść na sitku.
Rozgrzej piekarnik, przygotuj Patelnie bochenkowe: Rozgrzej piekarnik do 177°, ze stojakiem na środku. Posmaruj dwie patelnie bochenkowe 9x5 cali sprayem do pieczenia lub masłem.
Mąkę, kakao, sodę oczyszczoną, sól, cynamon: energicznie ubić razem mąkę, niesłodzone kakao, sodę oczyszczoną, sól i cynamon w dużej misce.
Trzepaczka, aż nie będzie więcej grudek i składniki są dobrze połączone.
Ubij cukier i jajka, dodaj roztopione masło, granulki kawy rozpuszczalnej, ekstrakt migdałowy: w oddzielnej dużej misce ubijaj cukier i jajka, aż będą gładkie, około minuty. Możesz to zrobić za pomocą miksera elektrycznego na średniej prędkości lub ręcznie za pomocą drewnianej łyżki. (Jestem leniwy i używam miksera, ale jest to dość łatwe do zrobienia ręcznie.)
Dodaj roztopione masło, granulki kawy rozpuszczalnej i ekstrakt z migdałów i ubijaj, aż będzie gładka.
Cukinię wymieszać z cukrem, dodać mieszankę mąki:
Zmiksować rozdrobnioną cukinię z cukrową mieszanką jajeczną.
Dodać mąkę do mieszaniny cukinii w 3 dodatkach, mieszając, aby połączyć po każdym dodaniu.
Podzielić ciasto na Patelnie i piec: pracować szybko, i podzielić ciasto między dwoma przygotowanymi Patelnie Bochenek. (Pracuj szybko, ponieważ gdy suche składniki zmieszają się z mokrymi składnikami, rozpoczyna się zaczynanie.)
Piec przez 50 minut w temperaturze 177° lub do momentu, gdy szpikulec włożony do środka wyjdzie czysty i łatwy.
Ostudzić na patelni przez 5 minut, a następnie uruchomić tępym nożem na brzegach, aby oddzielić chleb od patelni.
Wyjąć z patelni bochenka i ostudzić całkowicie na stojaku.
Zauważ, że jeśli spróbujesz pokroić czekoladowy chleb z cukinią, zanim całkowicie ostygnie, będzie raczej kruchy. Najłatwiej też pokroić nożem do chleba.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem dla czekoladowego chleba z cukinią. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "