Czekoladowo-imbirowe pieczone brzoskwinie
Chocolate & ginger pieczone brzoskwinie wymaga około 1 godzina od początku do końca. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.97 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 441 kalorii. Mieszanka wina, żółtka, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 10 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Z łyżeczką wynik 39%, to danie jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Brzoskwinie w syropie imbirowym, Brzoskwinie z syropem imbirowym i maślanką, oraz Ciastka imbirowe ze świeżymi brzoskwiniami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do wentylatora 160C / konwencjonalny 180C / Gaz
Masło Duże, płytkie naczynie żaroodporne.
Brzoskwinie pokroić na pół i usunąć kamienie, a następnie brzoskwinie pokroić na pół w naczyniu.
Umieść ciastka imbirowe w twardej plastikowej torbie, zamknij torebkę i rozwal ciastka wałkiem do ciasta, aż zostaną zgniecione. Przełóż je do miski i wymieszaj z czekoladą, 2/3 posiekanego imbiru, żółtkiem, winem deserowym i skórką pomarańczową, aż wszystko będzie równomiernie wymieszane.
Podziel mieszaninę równo między połówki brzoskwini, umieszczając ją w otworach pozostawionych przez kamienie.
Wlać białe wino wokół brzoskwiń, kropki je z masłem i piec przez 20 minut, lub do miękkości. (Można to zrobić do następnego dnia, przechowywać w lodówce raz ostygnie, a następnie delikatnie podgrzać, w dwóch partiach, na nośniku w kuchence mikrofalowej przez 4-5 minut każda partia.) Podawać, łyżką na soki do gotowania i roztrzepać z pozostałym imbirem.