Irlandzki chleb sodowy mamy

Irlandzki chleb sodowy mamy
Irlandzki chleb sodowy mamy może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 463 kalorie, 9g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Na 50 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest idealny do dzień św. Patryka. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Mieszanka jajka, sól, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so amazing spoonacular score of 38%. Podobne przepisy to Gulasz irlandzki z irlandzkim chlebem sodowym {Crock Pot}, Wyznanie # 56: jestem po części Irlandczykiem, a po części szalonym ... irlandzkim pszennym chlebem sodowym, oraz Irlandzki Chleb Sodowy.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Posmaruj 9-calowy talerz z głębokim talerzem.
3
Łyżka 1 łyżka maślanki do małej miseczki; resztę 1 szklanki maślanki umieścić w osobnej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Wymieszaj złote rodzynki w większej ilości maślanki i pozostaw rodzynki do namoczenia podczas wykonywania pozostałych kroków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Złote RodzynkiZłote Rodzynki
MaślankaMaślanka
RodzynkiRodzynki
5
Łyżka 1 łyżka roztopionego masła do małej miseczki z łyżką maślanki; wymieszać do połączenia i odstawić. Odstawić Pozostałe roztopione masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
W misce wymieszać mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Zrobić dobrze w środku suchych składników, wlać zarezerwowane masło i mieszać, aż mieszanina przypomina grube okruchy.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
8
Wymieszać jajko z mieszaniną mąki, aż do całkowitego połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
9
Namoczone rodzynki wymieszać z maślanką i uformować ciasto w kulkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
RodzynkiRodzynki
CiastoCiasto
10
Umieść kulkę ciasta w przygotowanym naczyniu na ciasto i lekko poklepuj ciasto tak, aby góra była lekko wypukła.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma PieForma Pie
11
Użyj ostrego noża, aby przeciąć dwie linie przecinające środek bochenka o głębokości około 1/4 cala.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
12
Dokładnie posmaruj maślankę i mieszaninę masła na bochenku, wprowadzając mieszaninę do szczelin.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
MasłoMasło
13
Piec w nagrzanym piekarniku, aż Bochenek będzie złoty kolor i wykałaczka włożona do środka wychodzi czysta, 55 minut do 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia6
Magazyn