Irlandzki chleb sodowy mamy
Irlandzki chleb sodowy mamy może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 463 kalorie, 9g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Na 50 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest idealny do dzień św. Patryka. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Mieszanka jajka, sól, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so amazing spoonacular score of 38%. Podobne przepisy to Gulasz irlandzki z irlandzkim chlebem sodowym {Crock Pot}, Wyznanie # 56: jestem po części Irlandczykiem, a po części szalonym ... irlandzkim pszennym chlebem sodowym, oraz Irlandzki Chleb Sodowy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Posmaruj 9-calowy talerz z głębokim talerzem.
Łyżka 1 łyżka maślanki do małej miseczki; resztę 1 szklanki maślanki umieścić w osobnej misce.
Wymieszaj złote rodzynki w większej ilości maślanki i pozostaw rodzynki do namoczenia podczas wykonywania pozostałych kroków.
Łyżka 1 łyżka roztopionego masła do małej miseczki z łyżką maślanki; wymieszać do połączenia i odstawić. Odstawić Pozostałe roztopione masło.
W misce wymieszać mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól.
Zrobić dobrze w środku suchych składników, wlać zarezerwowane masło i mieszać, aż mieszanina przypomina grube okruchy.
Wymieszać jajko z mieszaniną mąki, aż do całkowitego połączenia.
Namoczone rodzynki wymieszać z maślanką i uformować ciasto w kulkę.
Umieść kulkę ciasta w przygotowanym naczyniu na ciasto i lekko poklepuj ciasto tak, aby góra była lekko wypukła.
Użyj ostrego noża, aby przeciąć dwie linie przecinające środek bochenka o głębokości około 1/4 cala.
Dokładnie posmaruj maślankę i mieszaninę masła na bochenku, wprowadzając mieszaninę do szczelin.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż Bochenek będzie złoty kolor i wykałaczka włożona do środka wychodzi czysta, 55 minut do 1 godziny.