Czekoladowe Tiramisu Tra Vigne

Czekoladowe Tiramisu Tra Vigne
Czekoladowe Tiramisu tra Vigne wymaga ok. 6 godzin od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 440 kalorii, 5G białka, oraz 28g tłuszczu każdy. Na 1,08 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Mieszanka śmietany, ciasto czekoladowe, rum i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 14%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Tra Vigne Fasola Szparagowa, Klasyczne Tiramisu i czekoladowo-pomarańczowe Tiramisu bez kawy, oraz Czekoladowe Tiramisu.

Instrukcje

1
Aby zrobić mus, połącz czekoladę i śmietanę w żaroodpornej misce i umieść w kuchence mikrofalowej i gotuj na dużym ogniu przez 45 sekund. Mieszaj, aż czekolada się rozpuści, a mieszanina będzie gładka i błyszcząca.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Suszony Oregano, 1/3 Pełnej DłoniSuszony Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
W dużej misce, ubić serek, mascarpone i mieszaniny czekolady z mikserem elektrycznym na średniej do średniej prędkości, aż miękki i kremowy. Wstrzymaj się od czasu do czasu, aby zeskrobać boki miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Czerwonych I Zielonych Kandyzowanych Wiśni1-1/2 Szklanki Czerwonych I Zielonych Kandyzowanych Wiśni
MascarponeMascarpone
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Cukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M'sCukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M's
3
W innej misce, z czystymi ubij żółtka i cukier, aż staną się pieniste, około 30 sekund na wysokości. Za pomocą gumowej szpatułki lub drewnianej łyżki delikatnie złóż mieszankę jajeczną w mieszankę z serem czekoladowo-śmietankowym, aż do wymieszania. Przykryć mus i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do montażu tiramisu. (Należy mieć około 2 szklanki musu. Mus można przygotować z wyprzedzeniem, przykryć i schłodzić do 1 dnia.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Czerwonych I Zielonych Kandyzowanych Wiśni1-1/2 Szklanki Czerwonych I Zielonych Kandyzowanych Wiśni
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Aby zabaglione, przygotuj kąpiel z lodem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
5
Połącz żółtka, rum, Marsala i 1/2 szklanki cukru w górnej części podwójnego kotła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, SchłodzonejCiężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, Schłodzonej
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
6
Umieść nad (nie dotykając) ledwo gotującą się wodą w dolnej patelni i energicznie ubijaj lub ubijaj mikserem elektrycznym, aż mieszanina zacznie się spieniać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
7
Ubijać w sposób ciągły, aż mieszanina potroi się w objętości i zgęstnieje, tworząc miękkie kopce po podniesieniu trzepaczki, około 7 minut. Natychmiast umieść górną część podwójnego kotła w łaźni z lodem, aby zatrzymać gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
1 (3,4 Uncji) Opakowanie Budyniu Błyskawicznego Czekoladowego JELL-O1 (3,4 Uncji) Opakowanie Budyniu Błyskawicznego Czekoladowego JELL-O
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
8
Ostudzić, mieszając od czasu do czasu.
9
W małej misce, ubić 1/2 szklanki śmietany, aż zacznie się pienić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
10
Dodać pozostałe 2 łyżeczki cukru i nadal ubijać, aż krem utrzyma miękkie szczyty. Złóż bitą śmietanę do schłodzonego zabaglione. Przykryć i schłodzić przez kilka godzin przed złożeniem tiramisu. Powinieneś mieć około 2 filiżanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
11
Aby złożyć deser, w małej misce lub dzbanku, dodaj cukier do gorącego espresso. Dobrze wymieszać, aby rozpuścić cukier, a następnie dodać rum.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
12
Odciąć wierzch ciasta i zarezerwować do innego użycia (patrz Nota Szefa Kuchni).
13
Pokrój ciasto na pół poziomo. Ułóż warstwę ciasta, pokrój bok do góry, na dnie głębokiej miski 2 1/2-quart. Zwilżyć równomiernie odrobiną syropu do espresso.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
14
Połówkę musu rozprowadzić na wierzchu, a następnie połówkę zabaglione rozprowadzić na wierzchu musu. Ułożyć drugą warstwę ciasta, ponownie pokroić bokiem, na musie. Dobrze zwilżyć syropem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
15
Pozostałą mus rozprowadzić na wierzchu równą warstwą, a następnie pozostałą zabaglione. Przykryć i przechowywać w lodówce przez kilka godzin lub na noc przed podaniem. Obieraczką do warzyw pokrój loki czekolady, aby udekorować wierzch lub pył kakao.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia1
Magazyn