Czekoladowe Tiramisu

Czekoladowe Tiramisu
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj czekoladowego Tiramisu. Jedna porcja zawiera 310 kalorii, 5G białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje 59 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin i 36 minut. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 277 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jeśli masz ciastka ladyfinger, półsłodkie chipsy czekoladowe, marsala i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Klasyczne Tiramisu i czekoladowo-pomarańczowe Tiramisu bez kawy, Czekoladowe Tiramisu, oraz Czekoladowe Tiramisu dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
W dużej misce umieścić ser mascarpone i odstawić. Mikser elektryczny, ubij śmietanę i 1/4 szklanki cukru w średniej misce, aż uformują się miękkie szczyty. Do mascarpone ułożyć bitą śmietanę. Następnie złożyć w schłodzonej czekolady Zabaglione. Przykryć i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Rozgrzane espresso i pozostałą 1/4 szklanki cukru ubić w innej średniej misce do wymieszania. Linia A 9 1/4 przez 5 przez 2 3/4-calowa metalowa patelnia z plastikową folią, umożliwiająca rozciąganie plastiku na boki. Pracując z jednym ciastkiem na raz, zanurz 8 ciastek w espresso i ułóż w jednej warstwie obok siebie na dnie przygotowanej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Łyżka 1/3 mieszanki mascarpone na ciasteczka do pokrycia. Powtórz zanurzenie 8 ciastek w espresso i warstwowanie ciastek i pozostałą mieszaninę mascarpone jeszcze 2 razy. Pozostałe 8 ciasteczek zanurz w espresso i ułóż obok siebie na szczycie tiramisu. Naciśnij lekko, aby lekko zagęścić (ostatnia warstwa będzie rozciągać się powyżej boków patelni). Przykryć tiramisu plastikiem i przechowywać w lodówce co najmniej 6 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Rozpakuj plastik z tiramisu. Odwróć tiramisu na talerz.
6
Usuń plastik. Kakao przesiać na tiramisu, a obieraczką do warzyw lub ostrym nożem, zrobić wiórki z ciemnej czekolady i posypać wierzchem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wiórki CzekoladoweWiórki Czekoladowe
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
7
Do ciężkiego małego rondla dodaj śmietanę i czekoladę. Gotować na średnim ogniu, często mieszając, aż kawałki czekolady stopią się i będą gładkie. Odstawić i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nowy SernikNowy Sernik
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
8
Żółtka, cukier, Marsala i sól ubić w dużej szklanej misce do wymieszania. Ustaw miskę na rondlu z gotującą się wodą, ale nie pozwól, aby dno miski dotykało wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Ciężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, SchłodzonejCiężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, Schłodzonej
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Mieszankę jajek ubić na gotującej się wodzie, aż będzie gęsta i kremowa, około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
10
Zdjąć z ognia.
11
Za pomocą dużej gumowej szpatułki złóż roztopioną mieszaninę czekolady do mieszaniny jaj. Przykryć i schłodzić w lodówce do całkowitego schłodzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Il Molino di Grace Solosangiovese Chianti Classico z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
Il Molino di Grace Solosangiovese Chianti Classico
Il Molino di Grace Solosangiovese Chianti Classico
12 miesięcy między stalą nierdzewną, dębowymi beczkami Slawońskimi, francuskimi barriques i tonneaux drugiego użycia.
TrudnośćEkspert
Gotowe W8 hrs, 36 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Magazyn