Czekoladowe puddingi z pomarańczową bitą śmietaną
Czekoladowe puddingi z pomarańczową bitą śmietaną to bezglutenowe przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 561 kalorii. Na 91 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób zrobiło ten przepis, a 5 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 25 minut. Świetnie sprawdza się jako deser. Jeśli masz skrobię kukurydzianą, cukier, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 36%, to danie nie jest takie wspaniałe. Spróbuj Puddingi z toffi z bitą śmietaną i pokruszoną angielską toffi, Mus czekoladowy Espresso z pomarańczową mascarpone bitą śmietaną, oraz Pomarańczowe babeczki z pomarańczą kruszony ananas bitą śmietaną polewa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubij 1/2 szklanki plus 2 łyżki cukru, skrobi kukurydzianej i 1/4 łyżeczki soli w średnim rondlu do wymieszania.
Dodać 1/2 szklanki mleka i żółtka; ubić na gładką masę.
Ubić pozostałe 2 szklanki mleka. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na średnim ogniu, stale ubijając. Gotuj 1 minutę, stale ubijając.
Zdjąć patelnię z ognia; dodać wiórki czekoladowe i masło.
Ubić budyń do rozpuszczenia i wygładzenia. Wymieszać wanilią.
Podziel budyń równomiernie pomiędzy 6 filiżanek deserowych lub wineglasses.
Umieścić folię bezpośrednio na powierzchni każdego z nich, całkowicie pokrywając budyń. Chill until cold, co najmniej 3 godziny. DO AHEAD: można dokonać do 1 dnia do przodu. Przechowywać w lodówce.
Za pomocą miksera elektrycznego ubić śmietanę do ubijania, Grand Marnier, skórkę pomarańczową i pozostałą 1 łyżkę cukru w średniej misce, aż uformują się szczyty. DO AHEAD: może być wykonany 2 godziny wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Odkryj puddingi. Łyżka dollop bitą śmietaną na każdym i służyć.